Manisa Yunusemre'de 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri çerçevesinde özel ihtiyaçlı bireyler yeteneklerini sergileyerek toplumsal farkındalığa dikkat çekti.

Manisa Yunusemre'de 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinlikleri Düzenlendi
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri çerçevesinde özel ihtiyaçlı bireyler yeteneklerini sergileyerek toplumsal farkındalığa dikkat çekti.

Yunusemre Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla özel ihtiyaçlı bireylerin toplumsal hayata katılımını teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu, özel ihtiyaçlı bireyleri belediye binasında ağırladı. Ziyarete, Başkan Yardımcıları Seyit Ali Özmen ve Mehmet Mesut Doğan ile belediye meclis üyeleri Zühre Karabulut ve Mümin Şafak da katıldı.

Ziyaretin ardından, belediye hizmet binası girişinde Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan serginin açılışı yapıldı. Sergi, özel ihtiyaçlı bireylerin el emeği göz nuru çalışmalarını içerirken, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle incelendi.

Etkinlikler, daha sonra Meydan Kafe’de devam etti. Bu aşamada, down sendromlu bireylerin hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlikte katılımcılara kahvaltı ikram edildi. Günün ilerleyen saatlerinde ise Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa geçildi. Bu programa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Gürtunca ve Mehmet Mesut Doğan’ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli, belediye meclis üyeleri, Yaşlı Engelli Çocuk Kadın Komisyonu üyeleri Zühre Karabulut ve Mümin Şafak ile özel eğitim kurumlarının öğrenci ve velileri katılım gösterdi.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gürtunca, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün önemine değinerek toplumda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların sonrasında özel ihtiyaçlı bireylerin hazırladığı ritim gösterisi ve mehter gösterisi sahnelendi. Renkli ve duygu dolu anların yaşandığı programda, çocukların sergilediği performanslar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin