Manisa Yunusemre'de Şahin Dönertaş’ın Adı Şifalı Su Çeşmesine Verildi

Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş, İzmir’deki orman yangınına giderken yaşadığı kaza sonucu şehit oldu. Ölümünün ikinci yıl dönümünde, adı Manisa'nın Demirciköyü'ndeki şifalı su çeşmesine verildi. Törende, tüm orman şehitleri için de dualar edildi.

Manisa Yunusemre'de Şahin Dönertaş’ın Adı Şifalı Su Çeşmesine Verildi
Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş, İzmir’deki orman yangınına giderken yaşadığı kaza sonucu şehit oldu. Ölümünün ikinci yıl dönümünde, adı Manisa'nın Demirciköyü'ndeki şifalı su çeşmesine verildi. Törende, tüm orman şehitleri için de dualar edildi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, şehit Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş’ın anma programı, ölümünün ikinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlendi. Tören, Demirciköy'deki şifalı su çeşmesinin yanındaki alanda gerçekleştirildi. Burada, Dönertaş’ın adı anısına çeşmeye verildi. Program, şehidin ailesi ve birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Törene, şehidin babası Ali Dönertaş, kardeşi Şener Dönertaş, Manisa Orman İşletme Müdürü Ufuk Aydemir, Yunusemre Aktif Muhtarlar Derneği Başkanı Ziyanur Bilge ve çevre mahalle muhtarları da katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Mevlid-i Şerif okunarak tüm orman şehitleri için dualar edildi. Törenin ardından katılımcılara lokma hayrı yapıldı.

Şifalı su çeşmesinin yanına yerleştirilen anıtta, Orman Genel Müdürlüğü logosu, Şahin Dönertaş’ın fotoğrafı ve özgeçmişi ile birlikte tüm orman şehitlerine ithaf edilen anlamlı bir mesaj yer aldı. Anıtta, Yeşil Vatan'ı korumak için hayatını kaybeden tüm kahraman orman şehitlerinin fedakârlıkları daima hatırlanacağı vurgulandı.

1983 yılında Manisa'nın Demirci ilçesinde dünyaya gelen Şahin Dönertaş, 2006 yılından itibaren Orman Genel Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde bulundu. 2021 yılında Bergama Orman İşletme Müdürü olarak atanmıştı. Dönertaş, Bergama’nın Çobanlar Mahallesi'nde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere giderken geçirdiği trafik kazasında şehit düştü. Artık ismi, Demirciköy'deki şifalı su çeşmesinde ve Yeşil Vatan uğruna can veren tüm orman şehitlerinin anısıyla birlikte yaşamaya devam edecek.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin