Manisa Yunusemre'de Yuntdağı'nın Doğa Turizmi Potansiyeli Vurgulandı

Fatih Köse, Yuntdağı'nın tarım, hayvancılık ve kırsal turizmle cazibe merkezi olabileceğini ifade etti. Aigai antik kenti ve fosil ormanının bu vizyonun önemli parçaları olduğunu söyledi.

Manisa Yunusemre'de Yuntdağı'nın Doğa Turizmi Potansiyeli Vurgulandı
Fatih Köse, Yuntdağı'nın tarım, hayvancılık ve kırsal turizmle cazibe merkezi olabileceğini ifade etti. Aigai antik kenti ve fosil ormanının bu vizyonun önemli parçaları olduğunu söyledi.

Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, Yuntdağı bölgesinin tarım, hayvancılık ve kırsal turizmin bir arada değerlendirilmesiyle yeniden cazibe merkezi haline gelebileceğini belirtti. Özellikle Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı'nın doğal yapısı, tarımsal üretimi ve tarihi değerleriyle kırsal turizmin örnek destinasyonlarından biri olabileceğini vurguladı. Köse, geçmişte büyükşehirlere göç eden birçok vatandaşın doğayla iç içe, sakin bir yaşamı özlediğini ifade etti.

Köse, "Önümüzdeki yıllarda kırsal turizm çok daha fazla önem kazanacak. Doğasını koruyan, üretmeye devam eden köyler geleceğin turizm merkezleri olacak." dedi. Yuntdağı’ndaki Osmancalı, Maldan, Recepli, Karakılınçlı, Pınarköy, Süngüllü gibi köylerin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin turizmle desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Çiftlik konaklamaları, süt sağım deneyimleri, buzağı besleme etkinlikleri ve organik ürün satışları gibi faaliyetlerin bölgeye ekonomik hareketlilik kazandıracağını söyledi.

Bölgenin tarihi mirasıyla da öne çıktığını dile getiren Köse, Aigai antik kenti ve Osmancalı yakınlarındaki fosil ormanının kırsal turizm rotalarına dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Köse, "Turistler sabah çiftlikte doğal kahvaltı yapıp süt sağımına katılabilir, öğleden sonra Aigai antik kentini gezebilir. Ardından fosil ormanında milyonlarca yıllık bir geçmişe yolculuk yapabilir." dedi. Bu şekilde hem çiftçilerin kazanacağını hem de bölgenin kalkınacağını vurguladı.

Köse, yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının ve üreticilerin ortak hareket etmesinin önemini vurguladı. Çevre temizliği, hijyen standartları, güvenli gıda üretimi ve konaklama altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. "Yuntdağı, sadece tarım ve hayvancılığın değil, aynı zamanda doğa, tarih ve kültür turizminin de merkezi olabilir." diyen Köse, "Aigai antik kenti, fosil ormanı ve köylerimiz birlikte değerlendirildiğinde bölge, Manisa’nın yeni kalkınma modeli haline gelebilir." şeklinde konuştu. Üreten köylerin turizmle güçleneceğini ve gençlerin yeniden topraklarına dönme umudu bulacağını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin