Manisa'da 2010 yılında yaşanan bebek ölümü olayı hakkında 2 kişi gözaltına alındı.

Manisa'da 2010 yılında meydana gelen bebek ölümü olayıyla ilgili olarak, Adalet Bakanı Akın Gürlek, bebeğini doğurduktan sonra çöp konteynerinin yanına bıraktığı tespit edilen şüpheli ve kardeşi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Manisa'da 2010 yılında yaşanan bebek ölümü olayı hakkında 2 kişi gözaltına alındı.
Manisa'da 2010 yılında meydana gelen bebek ölümü olayıyla ilgili olarak, Adalet Bakanı Akın Gürlek, bebeğini doğurduktan sonra çöp konteynerinin yanına bıraktığı tespit edilen şüpheli ve kardeşi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2010 yılında Manisa’da yaşanan bebek ölümü olayıyla ilgili önemli bir gelişme olduğunu duyurdu. Bakan Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayın aydınlatılması için geçmiş yıllara ait dosyaların titizlikle incelendiğini belirtti. Özellikle Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sayesinde, bu olayın üzerindeki sis perdesinin kaldırıldığını ifade etti.

Bakan Gürlek, "Bebeğini dünyaya getirdikten sonra çöp konteynerinin yanına bıraktığı anlaşılan şüpheli ile olaya iştirak ettiği değerlendirilen kardeşi hakkında gözaltı kararı verilmiştir" dedi. 2010 yılında Manisa’da meydana gelen bebek ölümü hadisesinin, öncelik verdikleri dosyalardan biri olduğunu vurguladı. Bakan, Sağlık Bakanlığı'nın topuk kanı verileri üzerinden gerçekleştirilen çapraz sorgulamalar sonucunda, olayın aydınlatılmasında önemli bir ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Bakan Gürlek, "Topuk kanı kayıtları, nüfus kayıtları, sağlık verileri ve tanık beyanları üzerinden yürütülen incelemeler neticesinde, bebeğini dünyaya getirdikten sonra çöp konteynerinin yanına bırakan şüpheli ile olaya katılan kardeşi hakkında gözaltı kararı verilmiştir" şeklinde konuştu. Ayrıca, şüpheliler hakkında ‘altsoyu kasten öldürme’ suçu kapsamında işlem başlatıldığını da ekledi.

İçişleri Bakanlığı ile yürütülen koordineli çalışmalar hakkında bilgi veren Gürlek, "Adli birimlerimizin hukuki değerlendirmeleri ve emniyet birimlerimizin saha araştırmalarıyla olayın aydınlatıldığına dikkat çekti. Bu süreçte, ilgili bakanlıkların veri tabanlarından elde edilen verilerin analizi sayesinde, olayla ilgili önemli bilgiler elde edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Gürlek, gerçeği ortaya çıkarmak adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Hukuk devletinin vazifesi, mazlumun hakkını aramak, maddi gerçeği ortaya çıkarmak ve suç işleyenlerin hukuk önünde hesap vermesini sağlamaktır. Bu doğrultuda özveriyle çalışan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve olayın aydınlatılmasında görev alan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, Bakan Gürlek, her bir dosyanın izini sabırla sürmeye devam edeceklerini ve hakikati ortaya çıkarmak için gereken tüm çabayı göstereceklerini belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin