486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali çerçevesinde düzenlenen turnuva, sekiz gün süren mücadelelerin ardından sona erdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliğiyle Saruhan Otel’de gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılar ve izleyiciler için unutulmaz anlar sundu.
Turnuvanın kazananı Azerbaycanlı GM Vugar Rasulov olurken, ikinci sırayı Rusya’dan GM Nikita Afanasiev, üçüncülüğü ise İsveç’ten GM Vitaly Sivuk elde etti. Bu sonuçlar, uluslararası düzeydeki rekabetin ne denli yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Ödül töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş, Mesir Festivali’nin satranç ile birleşmesinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı. Ayrıca, TSF Onursal Başkanı Gülkız Tulay organizasyonun uluslararası başarılarını kutlayarak, turnuvanın geleceği için umut verici bir tablo çizdi.
Turnuva sırasında verilen anı ödülleri, katılımcılar arasında duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Ferdi Zeyrek Anı Ödülü, Çağan Kurular’a, Gülşah Durbay Anı Ödülü, Nilufar Yakubbaeva’ya, Güney Temiz Anı Ödülü de yine Çağan Kurular’a takdim edildi.
A Kategorisinde GM Vugar Rasulov (140 bin TL) birinci olurken, GM Nikita Afanasiev (110 bin TL) ikinci, GM Vitaly Sivuk (90 bin TL) üçüncü sırayı aldı. B Kategorisinde ise Ali Arda Eracar (30 bin TL) birinci, Göktan Can Kara (25 bin TL) ikinci, WCM Shohina Akhmedova (20 bin TL) üçüncü oldu.
C Kategorisinde, Umut Yapar (17 bin TL) birinci, Emir Kemal Ateş (13 bin TL) ikinci, Abdullah Veli Özcan (11 bin TL) üçüncü olarak sıralandı. Ayrıca, turnuvada En İyi Türk Oyuncu: IM Alihan Hüseyinoğlu, En İyi Kadın Oyuncu: WGM Nilufar Yakubbaeva, En İyi Manisalı Oyuncu: Enes Işılak, En İyi Emektar Sporcular: CM Muhittin Büker ve Ahmet Murat Korkmaz olarak belirlendi.
