Manisa'da Kız Kardeşine Kaynar Su Döken Ağabey Tutuklandı

Manisa'da 19 yaşındaki M.A.İ.A, 16 yaşındaki kız kardeşine şiddet uygulayıp üzerine kaynar su döktüğü iddiasıyla tutuklandı. Şiddet mağduru S.A.'nın korunması için gerekli işlemler devam ediyor.

Manisa'da Kız Kardeşine Kaynar Su Döken Ağabey Tutuklandı
Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, 3 Ekim 2025 tarihinde bazı sosyal medya platformlarında yer alan görüntülere ilişkin araştırma başlatıldığı belirtildi. Yapılan incelemelerde, olayın faili olarak tespit edilen M.A.İ.A'nın yakalanarak adli tahkikata alındığı ifade edildi. Valilik, ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler biriminin şiddete maruz kalan S.A. için gerekli tedbirleri almak üzere çalışmalara başladığını duyurdu.

Şiddet Olayının Ardındaki Gerçekler
Öte yandan, S.A.'nın devlet korumasına alınması amacıyla başlatılan işlemlerin sürdüğü bildirildi. Manisa'daki bu olay, aile içindeki şiddetin ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin bir örneği olarak gündeme geldi. Gözaltına alınan M.A.İ.A'nın yargılanma süreci de dikkatle takip ediliyor.

Toplumsal Tepkiler ve Destek
Toplumda bu tür olaylara karşı artan duyarlılıkla birlikte kadın ve çocuk hakları savunucuları, şiddet mağdurlarının korunması için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguluyor. Olayın ardından, sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyüdü. Bu durum, aile içi şiddetin önlenmesi adına toplumsal bir bilinç oluşturma çabalarını destekliyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin