AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısı, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Programa, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal ile AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, ilçe başkanları ve birçok partili katıldı.
Etkinlikte, salon girişinde Türk bayrakları ile karşılanan kadınların yürüyüşü ve çiçeklerle yapılan karşılama dikkat çekti. Ayrıca, Mehter Takımı da salon önünde bir konser gerçekleştirdi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve merhum AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen için okunan hatimlerin duasıyla başladı. Katılımcılara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi mücadelesi ve AK Parti’nin 25 yıllık hizmet süreci hakkında özel videolar gösterildi. Geçmiş dönem il başkanları ve milletvekillerinin vefa mesajları da katılımcılarla paylaşıldı.
Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin yapmış olduğu konuşmaların ardından, aralarında İYİ Parti'den Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ahmet Karadağ’ın da bulunduğu 612 kişiye rozetleri takıldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında 2 belediye meclis üyesi, 8 meclis üyesi adayı ve 1 yedek meclis üyesinin de olduğu belirtildi.
Program, rozet takma töreni, karanfil dağıtımı ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.