Marmaris'te Küçük Otellerin Satış Eğilimi Düşük Seyrediyor

Marmaris'te aile işletmeleri, otel satışlarını büyük ölçüde etkiliyor. Başkan Aygün, tesislerin çoğunun aileye ait olduğunu belirterek, işletmecilerin satış yerine faaliyetlerini sürdürmeyi tercih ettiğini ifade etti. Bu durum, dışarıdan yatırımcı çekme çabalarını olumsuz etkiliyor. Ayrıca, Antalya’daki yatırımcı modelinin Marmaris’te geçerli olmadığını vurguladı.

Marmaris'te Küçük Otellerin Satış Eğilimi Düşük Seyrediyor

Marmaris’teki otel işletmeleri, aile sahipleri tarafından yönetilmekte ve bu durum satışları azaltmakta. GETOB Başkanı Aygün, ilçedeki otellerin yaklaşık yüzde 95'inin arsasının işletme sahiplerine ait olduğunu belirtti. Aygün, "Az kazanayım ama işletmeye devam edeyim anlayışı hakim. Aile işletmeleri, kuşaktan kuşağa geçmekte ve satış yerine devam etmeyi tercih ediyorlar" dedi.

Ayrıca, Aygün, Antalya'daki ticari yönetim modelinin Marmaris'te geçerli olmadığını ve bu nedenle otellerin daha az satış baskısıyla karşılaştığını ifade etti. Sektördeki büyük tesislerin, tur operatörleri ile çalıştıkları için satışa gitmekte zorlandıklarını, yalnızca birkaç tesisin sürekli satışta olduğunu belirtti. Kiralama girişimlerinin de genellikle gizli yapıldığını ve tesis sahiplerinin yüksek bedel talep ettiğini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin