Muğla'nın Marmaris ilçesinde, hapis cezasıyla aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Gözcü Projesi kapsamında, C.Ş. isimli kişinin alarm vermesi üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri devreye girdi.
Şüphelinin kaçabileceği güzergahlar üzerinde yapılan detaylı denetim ve saha çalışmaları neticesinde, 34 yaşındaki C.Ş. Tepe Mahallesi Anatolia Meydanı’nda tespit edilerek yakalandı.
Hakkında toplam 26 yıl 1 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.Ş.'nin, Aydın Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık" ve "Hakaret" suçlarından arandığı bildirildi. Ayrıca, Denizli Asliye Ceza Mahkemesi'nden de iki ayrı "Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık" ve "Hırsızlık" suçlarından arandığı öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen C.Ş., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu tür operasyonların devam edeceği ve suçluların adalet önüne çıkarılacağı ifade edildi.