Meme Protezinde Nano Yüzey Teknolojisi

Dünyanın en çok uygulanan estetik ameliyatlarından biri olan meme estetiğinde, son dönemde nano yüzey teknolojisi dikkat çekiyor.

22 Nisan 2019 Pazartesi, 14:19
Meme Protezinde Nano Yüzey Teknolojisi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Günümüzde ideal meme şeklinin ne olması üzerine tartışmalar yapılsa da hala geçerliliğini koruyan Milo’nun Venüs Heykeli’ndeki meme şekline ait oranlar ideal olarak kabul ediliyor. Meme büyütme ameliyatı, tüm dünyada plastik cerrahi uzmanları tarafından en sık yapılan estetik ameliyatların başında geliyor. Kadınların ideal meme ölçüsüne sahip olması için sıklıkla yaptırdığı meme büyütme estetiğinde ise implantların seçimi çok önemli. İmplantın şekli, modeli ve büyüklüğünün hastaya uygun seçilmesinin yanı sıra kullanılan implantın yüzeyinin doğru tercih edilmesi ameliyat sonrası komplikasyonların da önlenmesini sağlıyor.
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul: “İmplant yüzeyi üzerinde çok fazla duruyoruz çünkü meme dokusu ile silikon implantın temas ettiği tek yer implant yüzeyidir. Nitekim implant kaynaklı kapsüler kontraktür nedeni olarak geçmişte öne sürülen jel kaçağı, hemen hemen tüm implant firmaları tarafından implant kılıfında yapılan güçlendirmeden ötürü yok denecek kadar azaldı. Günümüz bilimsel verileri ise silikon implantların makro seviyede oluşturulmuş pürüzlü yüzeye sahip olmasının geç dönem komplikasyonları artırdığını ortaya koyuyor. Optimum seviyede bir kapsül oluşumu için yüzeyin nano pürüzlü yapıya sahip olmasını öneriyoruz.
Özellikle son yıllarda kadınların aktif spor yaşantılarının olması, implant - göğüs kası arasındaki sürtünmenin ve implant-doku etkileşiminin önemini açığa çıkardı. Ayrıca pürüzlü yüzeye sahip implantların, pürüz derecelerinin fazla ve düzensiz olmasından kaynaklı (macrotextured özelliğe sahip implantlarda olduğu gibi) ileriki yıllarda “late seroma” ve “double kapsül” diye adlandırdığımız bazı komplikasyonlara neden olabileceği öne sürülüyor. Bu komplikasyonların önüne geçmek için yeni jenerasyon implantların yüzeyi nanotextured olarak üretildi. Yani yüzey pürüzlü olmalı ancak pürüz miktarı nano seviyede olmalı ve pürüz geometrisi yüzeyde eşit bir dağılıma sahip olmalıdır.” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor