Merkez Online ve Yüz Yüze Hizmetlerini Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2019’un Kasım ayında hizmet vermeye başlayan Kadın Danışma Merkezi’nde 14 ayda 1478 kadına destek sunuldu.

26 Ocak 2021 Salı, 11:38
Merkez Online ve Yüz Yüze Hizmetlerini Sürdürüyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
911 kadınla yüz yüze görüşme sağlanırken, salgın nedeniyle gerçekleştirilen online görüşmelerde ise 567 kadına destek verildi.

Bilgilendirme ve eğitim hizmeti veriliyor
Kadın Danışma Merkezi’nde 4 farklı hizmet veriliyor. Kadınlara ihtiyaç duydukları her alanda bilgilendirme desteği sunuluyor. Kadınlar, bilgi almak istedikleri konuyla ilgili kurum ve kuruluşlara da yönlendiriliyor. Örneğin ekonomik sorunlarla Kadın Danışma Merkezi’ne başvuran bir kadının İŞKUR veya Kariyer Merkezi’ne başvurması sağlanıyor. Eğitim hizmeti de verilen Kadın Danışma Merkezi’nde salgın nedeniyle bu süreçte eğitimler online olarak gerçekleştiriliyor.

Kadınlara ‘hukuki’ ve ‘psikolojik’ destek de sağlanıyor
Verilen hizmetler arasında ‘hukuki’ ve ‘psikolojik’ destek de yer alıyor. Kadın Danışma Merkezi Birim Sorumlusu Psikolog Deniz Liman, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görevli avukata ilettikleri hukuki konuların takibinin sağlandığını ve danışan kadınlara hukuki yönlendirme desteği sağlandığını belirtti.

“Şiddet, burada çok sık karşılaştığımız bir durum”
Psikolojik destek sürecine ve şiddet olaylarına da değinen Psikolog Liman, “Açıkçası şu anda şiddet de form değiştiriyor. Yalnızca fiziksel şiddet olarak görmemek lazım. Bunun psikolojik, sosyal ve dijital şiddet boyutları da var. Form değiştirmesiyle birlikte şiddet yaşı da küçük yaşlara kadar indi. Şiddet, burada çok sık karşılaştığımız bir durum. Bu durumda başvuruları alıyoruz, psikolojik destek sağlıyoruz. Zor bir süreç, bu süreçle baş edebilmek için insanın kendini iyi hissetmesi gerekiyor. Daha sonra hukuki destek boyutuna da yönlendirici hukuk düzeyinde mümkün oldukça dahil oluyoruz” dedi.
Kadın Danışma Merkezi’nden yararlanmak isteyenler “0324 533 22 04” ve “0538 682 77 59” numaraları arayarak online veya yüz yüze destek alabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti