Mersin 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplandı

Mersin 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

15 Şubat 2018 Perşembe, 18:50
Mersin 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplandı
-

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı Süleyman Deniz’in yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Şube Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve ilgili diğer kurum yetkilileri de hazır bulundu. 
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Vekili Gülay Bozkurt yaptığı sunumda; 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce yapılan ve yapılmakta olan faaliyetler, personel durumu, gerekli-gereksiz çağrı oranları, toplam çağrı sayıları ve kurumlara ait vaka oranları hakkında bilgi verdi. 
Toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmelerde Acil Çağrı numarasının gereksiz yere kullanılmamasının hayati önemini vurgulayan Vali Ali İhsan Su, 2017 yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine gelen toplam 3.081.308 çağrının %74’ünün gereksiz çağrılar olduğunu belirtti. 
2016 yılında %86 olan gereksiz çağrı oranının 2017 yılında % 74’e gerilediği bilgisini veren Vali Su, gereksiz çağrı sayısında görülen %12’lik düşüşün memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, bu olumlu yöndeki düşüşte ilgili kurumlarca yapılan bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarının büyük payının olduğunu ifade etti ve bu çalışmalara devam edilmesi talimatı verdi. 
Kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi açısından son derece verimli geçen toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 
Toplantının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) incelemelerde bulunan Vali Ali İhsan Su, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 


 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti