Mersin Akdeniz İlçe Emniyetinin 7 Günlük Asayiş Raporu

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suç ve suçlulara yönelik sürdürülen 7 günlük çalışmalarda, çok miktarda uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve silahlara ait fişek, kaçak sigara ele geçirilirken, çeşitli olaylara karışan şahıslar yakalanarak adalete teslim edildi.

25 Nisan 2019 Perşembe, 18:23
Mersin Akdeniz İlçe Emniyetinin 7 Günlük Asayiş Raporu
-

Uyuşturucu uyarıcı madde konularında ekiplerin yapmış olduğu çalışmada içerisinde 3 şahsın bulunduğu otomobilde yapılan aramada 450 adet Captagon olarak tabir edilen uyuşturucu hap ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Şüpheliler K.K., M.K. ve H.H. hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı öğrenildi.
Ayrıca Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğünce paylaşılan bilgilendirme notunda şu bilgilere yer verildi;
Ekiplerce Mahmudiye Mahallesinde yapılan çalışmada görevli ekiplere direnen şüpheli A.Z. isimli şahıstan 84 adet Captagon uyuşturucu hap ele geçirilerek şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmış ayrıca ekiplerin şok uygulamasında A.S. isimli şahıstan 5 gr esrar maddesi ele ele geçirilmiş, yakalanan 5şahıstan 4 ü tutuklanarak cezaevi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.
Ruhsatsız Silah bulunduran şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik olarak yapılan operasyonel çalışmalarda Çilek Mahallesinde K.B. isimli şahsın ikametinde ruhsatsız silah bulundurduğu bilgilerinin alınması üzerine yapılan operasyonda K.B. isimli şahıs 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör, 17 adet dolu fişekle yakalanmış ayrıca Ş.E. isimli şahıstan bir adet tabanca ve tabancaya ait şarjör ile C.Ö. isimli şahıstan bir adet 7,65 mm tabanca, tabancaya ait bir adet şarjör ile 7 adet fişek elde edilmiş, yakalanan 3 şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.
Kaçakçılık konuları ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda S.Ö., M.B., D.T. R.Ö. ve D.M. isimli şahıslardan 1085 paket, İ.D. isimli şahıstan 320 paket, M.A. isimli şahıstan 150 paket ve Y.H.K. isimli şahıstan 150 paket olmak üzere 8 şahıstan değişik markalarda toplamda 1705 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.
Bahçe Mahallesi 4609 Sokakta müşteki M.C.H ve K.U. isimli şahısları kasten öldürmeye teşebbüs eden S.Ç. isimli şahsın ekiplerin yapmış olduğu çalışmada 33 M ..plakalı araçla olay yerinden kaçtığı tespit edilmiş, şüpheli S.Ç. yapılan operasyonel çalışmada Toroslar İlçesinde yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldığı Mahkemece tutuklanan şüpheli cezaevine teslim edilmiştir.
Şevketsümer Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde karşıdan karşıya geçen yayaya çarparak ölümüne neden olan ve olay yerinden kaçan şüphelinin ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmada O.T. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, yapılan operasyonel çalışmada yakalanan şüpheli çıkarıldığı Mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
Yeni Mahalle FasıhKayabalı Caddesi üzerinde Kamu Kurumuna ait PVC kapıyı çalan şüpheli SSÇ S.S. sokakta çalmış olduğu kapıyı götürürken suçüstü yakalanmış, Yeni Mahalle Hasırcı Cami Sokakta işyerinden hırsızlık gerçekleştiren SSÇ M.A. ve M.E.D. ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmada Yeni Mahalle 5321 Sokak üzerinde yakalanmış, yakalanan üç şüpheli hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.
YAPILAN KONTROLLERDE VE ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARDA;
Uyuşturucu Uyarıcı Madde Ticareti, Yağma, Müstehcen Yayınların Yayılmasına Aracılık Etme, Cinsel Taciz, Kaçakçılık, Terör Örgütü Propagandası, Hırsızlık, Parada Sahtecilik olmak üzere 5 Yıl 10 Ay ve aralıklarla hapis cezası bulunan 57 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi