Mersin Akdeniz'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anmasına Şehit Yakınları ve Gaziler Katıldı

Mersin Akdeniz ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi. Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, şehitlerin ve gazilerin unutulmayacağını vurguladı.

Mersin Akdeniz'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anmasına Şehit Yakınları ve Gaziler Katıldı
Mersin Akdeniz ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi. Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, şehitlerin ve gazilerin unutulmayacağını vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri, Mersin’in Akdeniz ilçesinde gerçekleştirildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, etkinlikte şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Beşikci, bu özel günde vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin ve milletin gönlünde yer edinen gazilerin her zaman hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 2007 yılında şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesini ziyaret eden Beşikci, onlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Bu ziyaret sırasında, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan kahramanların daima minnetle anılacağını dile getirdi.

Beşikci, daha sonra 15 Temmuz gazisi Polis Memuru Mehmet Özgişi ve ailesiyle de buluştu. Mehmet Özgişi, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığında görev yaparken FETÖ mensuplarının saldırısında yaralanmıştı. Beşikci, Özgişi’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, millet adına ona teşekkür etti.

Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için görev yapan tüm güvenlik güçlerine minnettar olduklarını belirten Beşikci, "15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunan hainlere karşı kahramanca görev yapan, vatan savunmasında canla başla mücadele eden bütün kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Milletimizin yazdığı bu direniş destanını ve 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin