Olay, 24 Haziran akşam saatlerinde Mersin’in Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, birinci katta oturan Asyete ve Dilberin Erdemci çiftinin 1,5 yaşındaki çocukları Yamaç Ali Erdemci, evlerinin balkon demirlerine tutunduğu sırada demirler üzerinden geçen bir elektrik kablosuna temas etti ve elektrik akımına kapıldı.
O sırada çocuğun arkasında bulunan anneannesi Yıldız Konut, Yamaç Ali’nin akıma kapıldığını fark ederek hızlı bir şekilde müdahale etti ve çocuğu akımdan kurtardı. Ancak müdahale sırasında Konut da hafif şekilde elektrik akımından yaralandı. Ağır yaralanan çocuk, annesi tarafından kucağına alınarak komşularının aracına bindirilip Mersin Eğitim ve Araştırma Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Yamaç Ali Erdemci, yaklaşık 15 gündür yoğun bakımda tedavi altındadır ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Ailenin iddialarına göre doktorlar, çocuğun sağlık durumu hakkında kendilerini "hazırlıklı olmaları" yönünde bilgilendirdi.
Olayın ardından yaşanan panik ve çocuğun hastaneye götürülme anları ise evin güvenlik kamerasına yansıdı.
“Oğlum O Sırada Nefes Alıp Vermiyordu”
Acılı anne Erdemci, olay anında evin içinde olduğunu belirterek yaşadıkları dehşeti anlattı. Erdemci, "Ben içerideydim. Annem bağırarak bizi çağırdı. Koşarak geldiğimizde ne yapacağımızı şaşırdık, elimiz ayağımız titredi. Komşularımız yardıma geldi. Yoldan geçen bir araç durmadı, karşı komşumuz bizi hastaneye götürdü. Oğlum o sırada nefes alıp vermiyordu. Hepimiz şok halindeydik" şeklinde konuştu.
“Doktorlar Bize ‘Hazırlıklı Olun’ Dediler”
Hastaneye ulaştıklarında doktorların başlangıçta bilgi vermediğini ifade eden Erdemci, "Yaklaşık 10-15 dakika sonra annemi çağırıp kalbinin durduğunu söylediler. Bana hemen söylememişlerdi. Oğlum yaklaşık 15 gündür yoğun bakımda. Bugün doktorlar bize ’hazırlıklı olun. Eğer beyin ölümü gerçekleşirse fişi çekeceğiz’ dediler. Çok kötü durumdayız. Çocuğum daha 1,5 yaşında. Sorumlulardan sonuna kadar şikayetçiyiz, davamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
“Onu Kapının Önüne Bile Çıkarmak İstemezdim”
Çocuğunu sürekli gözetim altında tuttuğunu belirten Erdemci, "Onu kapının önüne bile çıkarmak istemezdim. Sürekli korkuyordum. Balkonda durur, çocukları izler, topuyla oynardı. Olaydan yaklaşık 15 dakika önce merdivenden aşağı inmişti, düşmesin diye yukarı çıkarmıştım. Kısa bir süre sonra bu olay yaşandı" diye ekledi.
Anne Erdemci, mahallede daha önce de benzer bir olay yaşandığını sonradan öğrendiklerini ifade etti. "Olaydan sonra bize, yaklaşık 10-15 gün önce komşumuzun 1,5 yaşındaki çocuğunun da aynı balkondaki demire dokunduğunda elektrik akımına kapıldığını söylediler. Neyse ki ona bir şey olmamış. Biz bunu ancak olay yaşandıktan sonra öğrendik" şeklinde konuştu.
“Çocuğu Çekmeye Çalışınca Ben de Akıma Kapıldım”
Torununu kurtarmaya çalışırken kendisinin de elektrik akımına kapıldığını anlatan anneanne Yıldız Konut, "Ben balkonda oturuyordum. Torunum da demirleri tutmuş, aşağıdaki çocuklara bakıyordu. Yanındaydım ama elektrik olduğunu bilmiyordum. Bir anda ters giden bir şey olduğunu fark ettim. Çocuğu çekmeye çalıştım, bu kez elektrik beni de tuttu. Torunum demire yapışmıştı. Onu kurtarıp hastaneye götürdük" dedi.
Torununun olay yerinde fenalaştığını söyleyen Konut, "Çocuğun kalbi burada durmuştu. Mosmor olmuştu. Hastaneye gittiğimizde de doktorlar kalbinin durduğunu söyledi" diye ekledi.