Mersin Akdeniz'de Metruk Binalar Yıkılıyor

Akdeniz’de; kent estetiğini bozmasının yanı sıra, çevre kirliliğine ve kötü görüntüye sebep olan, ayrıca yer yer toplumsal sorunlara yol açan metruk binaların yıkım çalışması aralıksız devam ediyor.

28 Kasım 2019 Perşembe, 11:36
Mersin Akdeniz'de Metruk Binalar Yıkılıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediyesi; yapı sahipleri, muhtarlar veya vatandaşlardan gelen taleplerin yanı sıra, ekiplerin sahadaki incelemeleri sırasında belirlenen, çökme riski taşıdığı için can güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak yasal süreci tamamlanan Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan tek katlı metruk binanın yıkımını iş makineleri yardımıyla gerçekleştirdi, yıkımla ortaya çıkan tonlarca moloz da kamyonlara yüklenerek mahalleden çıkardı.
Başkan Gültak; “İnsanlarımızın can güvenliği bizim için önceliklidir”
Metruk binaların yıkımına ilişkin bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, metruk yapıların yarattığı tehlikeler nedeniyle mahalle sakinleri ve muhtarlardan yoğun şikâyet aldıklarını belirterek; “Önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması, ayrıca kent estetiği ve düzeninin korunmasıdır. Bu nedenle harabeye dönmüş metruk yapıların yıkımıyla ilgili yasal süreç, ilgili müdürlüklerimizce en kısa sürede tamamlanmaktadır” dedi.
Başkan Gültak; insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve yıkılma riski taşıyan yapıların yıkımın aralıksız devam edeceğini kaydederek şöyle konuştu; “Harabeye dönüşen metruk yapılar, yarattığı risklerin yanı sıra, yer yer madde bağımlısı kişilerin mekânına da dönüştüğü için ayrıca toplumsal bir sorun olmaktadır. Bu nedenle, gelen şikâyet ve talepler üzerine hemen harekete geçen ekiplerimiz, yerinde tespitin ardından, yapı sahipleriyle iletişime geçip en hızlı şekilde yıkım sürecini başlatıyor.”
Öte yandan Akdeniz sakinleri, metruk yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimlerinin (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine iletebilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Sıradan biri
08:59
29 Kasım 2019 Cuma
"Akdeniz’de; kent estetiğini bozmasının yanı sıra, çevre kirliliğine ve kötü görüntüye sebep olan," üç kelimede bi bakıma aynı kapıya çıkıyor haberin en başında bunu görünce debamını okuyasım bile gelmedi.
176.33.246.60
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti