Mersin Akdeniz'deki Kahvehanelerde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sohbeti

Akdeniz Belediyesi; kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla projelerine devam ediyor.

22 Ekim 2021 Cuma, 11:50
G: 23.10.2021 - 01:19
Mersin Akdeniz'deki Kahvehanelerde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sohbeti
-

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce, bu kez Hal Mahallesi’nde bir kahvehanede gerçekleşen buluşmada, uzmanlar tarafından konuyla ilgili sunum ve bilgilendirme yapıldı.

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin kurulmasıyla birlikte; büyük bir toplumsal ve sosyal sorunlardan biri olan “Aile İçi Şiddet ve Sağlıklı İletişim” konularında farkındalık oluşturmak amacıyla; “Biraz Sohbet Çokça Farkındalık Projesi” hayata geçirilmişti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Akdeniz Emniyet Müdürlüğü ortaklığında, “Şiddete Karşı Sıfır Tolerans” ilkesiyle, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve duyarlılığın arttırılması amacıyla kahvehanelerde erkeklere yönelik söyleşiler düzenliyor.

Kadınlar, şiddeti çoğunlukla en yakınlarından görüyor
Proje kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile Akdeniz Belediyesi Uzman Psikologları tarafından, Şevket Sümer’in ardından, bu kez Hal Mahallesi’nde bulunan bir kahvehanede bir araya gelen vatandaşlara konuyla ilgili sunum yapıldı ve çeşitli bilgiler aktarıldı.
Buluşmada uzmanlar tarafından erkeklere; “Aile İçi Etkili İletişim, ŞÖNİM Hizmetleri, 6284 Sayılı Kanun, Aile İçi Şiddet Nedenleri ve Sonuçları; Şiddet Mağdurlarının Hakları, Şiddetin Tekrar Edilmesi Durumunda 6284 Sayılı Kanun’daki Cezai Yaptırımlar” gibi konularda sunum ve aktarımlar gerçekleştirildi.
Şiddetin türlerini anlatan uzmanlar; yapılan araştırmalarda kadınların, çoğunlukla en yakınları tarafından şiddete maruz kaldığına dikkati çekti. Yoksulluğun da şiddetin bir nedeni olduğuna işaret eden uzmanlar, şiddete tanık olunması durumunda mutlaka kolluk güçlerine haber verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Etkinlikte söz alan erkekler ise, çeşitli sorular yönelttiler, aile içi şiddet ve kadın hakları konusundaki fikirlerini dile getirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek