Mersin Anamur'da Mahalle Sakinlerinin Mermer Ocağı İsyanı

Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi’nde yapılması planlanan 2-B grubu mermer ocağı projeleri mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

22 Ocak 2020 Çarşamba, 10:25
Mersin Anamur'da Mahalle Sakinlerinin Mermer Ocağı İsyanı
-

Anamur ilçesine bağlı Korucuk mahallesi meydanında toplanan mahalle sakinleri mermer ocaklarından biri için ÇED süreci devam ederken bir başkasına Valiliğin ÇED gerekli değildir kararı verdiğini kaydederek, açılacak mermer ocaklarının bölgedeki tarımı bitireceğini ve yaşamı olumsuz etkileyeceğini savundu. Mermer ocağı istemiyoruz diye slogan atan mahalle sakinleri tepkilerini dile getirdi.

Toplanan kalabalık adına konuşan Korucuk köyü muhtarı Halit Şimşek “İşte görüyorsunuz bu cennet gibi yere mermer ocağı kuracaklarmış. Deremizin pırıl pırıl akan suyuna bakın. Yetiştirdiğimiz her çeşit meyve ve sebzeye bakın. Burada herkes sağlıklı, çünkü doğal gıdalarla besleniyoruz. Bu katliama müsaade etmeyeceğiz” ifadewlerini kullandı.

Ovabaşı köyü muhtarı Gani İmdat “ İki köyümüzün 8 bin dönüm arazisi var. Bu ocak açılırsa ekip biçemeyiz. Sebzemiz meyvemiz yok olacak. Bizi hiçe sayamazlar. Küçük bir seraya bile ÇED raporu isteyenler bu felakette niye ÇED’e gerek yok diyorlar. Biz bunu kabullenemeyiz” dedi.

Çevre derneği yöneticileri “Bu mermer ocağı yalnız bu iki köyü etkilemeyecek. Bu suyu gür akan dere birçok başka köyden de geçiyor. Binlerce dönüm araziyi suluyor. Bu ocak açılırsa buradan zehir gibi su akacak. Bu durum tüm Anamur’u etkiler. Anamur muzuna da zarar verir, itibarını düşürür”.

Anamur Ziraat Odası başkanı Ahmet Şeref Gümüş “ Bu mermer ve taş ocakları büyük bir sorundur. Tarım üretimine zarar veren her girişimin karşısındayız. Köylerimiz cennet gibidir. Bunu akıl ve mantıkla izah etmek imkânsız. Umarım yetkililer bu kıyımı durdurur” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”