‘mersin Bahçesi’ Yüz Binlerce Ziyaretçiyi Ağırlamaya Devam Ediyor

‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla açılışı yapılan EXPO’21 Hatay’da Mersin, tarihe tanıklık eden mekânları, doğal güzellikleri ve bitki örtüsü ile açıldığı günden bu yana tanıtılmaya devam ederken, 3 farklı alanda ödüle layık görüldü.

07 Temmuz 2022 Perşembe, 09:41
‘mersin Bahçesi’ Yüz Binlerce Ziyaretçiyi Ağırlamaya Devam Ediyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, EXPO’21 Hatay Medeniyetler Bahçesi’nde yer alan ‘Mersin Bahçesi’ ile EXPO’21 Hatay Medeniyetler Bahçesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) tarafından ‘Doğal Alanlar ve Kentsel Tasarım Ödülü’, ‘Doğal Zenginlikleri ve Mirası Tanıtma Özel Ödülü’ ile ‘Tarihi Yapılar ve Tasarım Ödülü’ aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne ayrıca, ‘Expo 2021 Hatay Uluslararası Bahçecilik Sergisi’ne sunduğu katkılarından dolayı da Katılım Sertifikası verildi.

Ödüller ve katılım sertifikası, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e makamında takdim edildi. Ödülleri ve Katılım Sertifikası’nı Başkan Seçer’e; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Gökçek ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz takdim etti.

‘Mersin Bahçesi’ ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

1006 metrekarelik pavilyonda hazırlanan ‘Mersin Bahçesi’, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla açılışı yapılan EXPO 2021 Hatay’da 1006 metrekarelik alanda oluşturduğu ‘Mersin Bahçesi’ yoğun ilgi görüyor. Açıldığı andan itibaren ilgi odağı olan ve yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Mersin Bahçesi’nde; Mersin’in tarihi mekânları, doğal güzellikleri ve bitki çeşitliliği tanıtılıyor.

Mersin doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm yönleriyle tanıtılıyor

2021 yılında ev sahipliği Hatay tarafından yapılan Uluslararası Hortikültürel Sergisi Expo 2021 Hatay etkinliği ‘Medeniyetler Bahçesi’ ana temasıyla yapılıyor. Bu kapsamda Antakya alanında ‘İller Bahçesi’ olarak adlandırılan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen 1006 m2'lik bölümde ‘Özel Katılımcı’ olarak Expo Tema ve Alt Temalarında uygun şekilde tasarlanan ve yapımı gerçekleştirilen ‘Mersin Bahçesi’ kapsamında Mersin'i doğudan batıya, kuzeyden güneye, bitkisel, kültürel ve tarihi açıdan her noktasındaki değerlerini en doğru şekilde anlatımını ve tanıtımı sağlanıyor.

Mersin'in doğuya kapısı olan Tarsus'un önemli tarihi eserlerinden biri olan Kleopatra Kapısı bahçeye giriş öğesi olarak konulurken, devamında Mezitli Pompeipolis Harabeleri alana ilk girildiğinde bir koridor olarak misafirleri karşılıyor.

Sonrasında batıya doğru Kanlıdivane öğeleri, Adamkayalar, Cennet-Cehennem Obruğu, Mamure Kalesi ve Kızkalesi yer alıyor. Ayrıca Mersin'in önemli bir öğesi olan Toros Dağları da projede unutulmayarak tasarımın önemli bir öğesi olarak kullanıldı.

Çalışmada kültürel değerlerin yanı sıra bitkisel öğelerin de tanıtımı amacıyla limon, turunç, portakal, zeytin, dikenli incir, murt, muz, zeytin, gelin duvağı ve Akdeniz defnesi yer alıyor. Bunların yanı sıra ise Doğu Sandal Mağarası, Anemurium Antik Kenti, Softa Kalesi, Aynalıgöl Mağarası, Kelenderis Antik Kenti, Zeyne Türbesi, Mut Kalesi, Yer Köprü Şelalesi, Alahan Manastırı, Uzuncaburç Antik Kenti, Ayatekla Kilisesi, Silifke Kalesi, Dana Adası, Astım Mağarası, Göksu Deltası, Olba Antik Kenti, Aphrodisias Antik Kenti, Lamos Kanyonu, Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Yumuktepe Höyüğü, Namrun Kalesi, Tarsus Şelalesi, Saint Paul Kuyusu, Gözlükule Höyüğü, Donuktaş Tapınağı, Danyal Peygamber Makamı, Eshab-ı Kehf Mağarası, Antik Cadde Roma Yolu rölyefler ile bahçe alanının çeşitli noktalarında Gazi Çiftliği, Yörükler, gastronomi, plajlar röprodüksiyonlar ile Mersin'in değerleri tanıtılmaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti