Mersin Barosu Geleneksel Avukatlar Günü Balosu Düzenledi

Baloda ev sahipliği yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, davetlileri kapıda karşıladı.

01 Nisan 2022 Cuma, 13:04
Mersin Barosu Geleneksel Avukatlar Günü Balosu Düzenledi
-

Baloya avukatlar, stajyer avukatlar, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy ve İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros Ak katıldı.

ÖZDEMİR: “HİZMETTE ÖNEMLİ YOL KATETTİK”

Gecede konuşma yapan Baro Başkanı Gazi Özdemir, hukuk ve adalet mücadelesi veren meslektaşlarının iş temposundan, iş stresinden ve her geçen gün daha çok artan mesleki sorunlarından uzaklaşıp, birlikte sohbet etmek ve keyifli bir akşam geçirmek için toplandıklarını söyledi. Özdemir konuşmasında, “Bu gece mesleki sorunlarımızı konuşma vakti değil, müzik ve eğlence vaktidir. Görüyorum ki bugün burada olan herkesin istediği bu. Görev süremiz boyunca sizlerden aldığımız enerjiyle; birbirimizi dinleyerek, birlikte düşünerek, fikirlerimizi birleştirerek meslektaşlarımıza hizmette önemli yol katettik. Bu yolda bizlere güç veren tüm meslektaşlarımıza, aramızda bulunan konuklarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve tüm kurullarda görev alan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Meslektaşlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar ve daha uzun yıllar sağlıkla savunma mesleğine katkıda bulunmalarını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

SEÇER: “MERSİN’E BARO LOKALİ KAZANDIRALIM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuşmasında, avukatların zor koşullarda görev yaptığını belirterek, “Toplumlarda kurum ve kurallarıyla yerleşmiş bir demokrasi, ona bağlı sağlam bir hukuk sistemi ve bu sistem içerisinde hepimiz tarafsız bir yargıyı arzu ediyoruz. Bizler demokrasiyi içselleştirmiş, düşüncede siyasiler olarak da bütün gayretlerimiz bu yönde. Bugün eğlenmeye geldiniz. Türkiye’deki hukuk sistemiyle ilgili değerlendirmelerden çok, size Mersin’deki mesleki yaşantınıza, belediyemizin sunabileceği katkılarla ilgili konuşmak istiyorum. Sayın Başkan ve yönetim kurulu üyeleri zaman zaman bizi ziyaret ediyor. Baronun sorunları, projeksiyonları, istekleri doğrultusunda çok değerli işbirliklerimiz oluyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam etmesini arzu ediyoruz ve bunu isteyerek, samimiyetle yapıyoruz. Sayın Başkan bize şöyle bir öneriyle geldi. Mümkünse avukatlarımıza, yargı mensuplarımıza Mersin’e bir baro lokali kazandıralım. Bu konuda bir çalışma yapmak istiyoruz dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Baromuzun bu konudaki çabalarına destek vereceğiz ve sizlerin yanında olacağız. Bugün aranızda olmaktan gurur duyuyor, Avukatlar Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.

SU: “KİŞİLERİN SAVUNMASINDA EN ÖNEMLİ ROLÜ ÜSTLENİYORSUNUZ”

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise, bu özel günde beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Dünyanın her yerinde hukuk sisteminde savunma hakkı çok özel bir hak. Bunun en önemli temsilcisi de avukatlarımız. Kişilerin savunmasında en önemli rolü üstlenen siz değerli insanlarsınız. Hukuk sistemi içerisinde yaşanan olaylarda hakikati ortaya çıkarmada en büyük adli mekanizma içerisindeki önemli kurumlardan birisi de mesleğiniz olan avukatlık müessesesidir. Bütün avukatlarımıza yaşamalarında başarılar diliyorum. Bu özel gününüzü kutluyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Baro Başkanı Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve protokol ile birlikte meslekte 25, 30, 40 ve 50 yılını dolduran avukatlık mesleğinin emektarlarına plaket takdim etti.

Günün anısına geleneksel pasta kesimi yapıldı ve avukatlar canlı müzik eşliğinde eğlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”