Mersin Barosu İle Akdeniz Belediyesi, Çocuk ve Kadın Hakları Sorunlarının Çözümüne İlişkin Ortak Yürütecekleri Çalışmaları İçeren İşbirliği Protokolü İçin Hazırlık Toplantısı Yaptı.

çocuk ve kadın hakları sorunlarının çözümüne ilişkin Mersin Barosu ile Akdeniz Belediyesi işbirliği yapıyor

09 Aralık 2021 Perşembe, 15:13
Mersin Barosu İle Akdeniz Belediyesi, Çocuk ve Kadın Hakları Sorunlarının Çözümüne İlişkin Ortak Yürütecekleri Çalışmaları İçeren İşbirliği Protokolü İçin Hazırlık Toplantısı Yaptı.
-

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, Akdeniz Belediyesi Uzman Psikolog Gülnihal Bilim ve Sosyolog Nadide İçen, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, merkez üyesi Av. Gamze Zorbaoğlu Gazi, Av. Funda Üvek ve Av. Şenol Yücesoy’un katılımıyla Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda; ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan kadına şiddet, kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve çocuk işçiliğinin önüne geçilebilmesi için işbirliği içerisinde yapılacak olan çalışmaların amaç ve kapsamı belirlendi.
Mersin Barosu ile Akdeniz Belediyesi arasında imzalanacak olan kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin işbirliği protokolü ile ilgili teklif, Akdeniz Belediyesi meclis gündemine sunulacak. Karar meclisten geçtiği takdirde, kadın ve çocuk hakları bilincinin yaygınlaşması için iki kurumun işbirliğinde kent genelinde eğitim çalışmaları yapılacak. İşbirliği protokolü ile Mersin genelindeki kadınlar için daha güvenilir yaşam standartlarının oluşturulması, çocukların beden ve ruh sağlıklarının korunması sağlanarak sosyal, fiziksel ve psikolojik gelişimlerinin desteklenmesi, çocuk ve kadın sorunlarının çözümü için yeni adımlar atılması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı