Mersin Bir Buçuk Günde 60 Kamyon Asfalt Döküldü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsala sunulan asfalt hizmeti, olumsuz hava koşullarının sona ermesiyle birlikte kaldığı yerden devam ediyor.

11 Mart 2017 Cumartesi, 12:30
Mersin Bir Buçuk Günde 60 Kamyon Asfalt Döküldü
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsala sunulan asfalt hizmeti, olumsuz hava koşullarının sona ermesiyle birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle asfalt hizmetine ara verilen Mut ilçesinde 1,5 günde 60 kamyon asfalt döküldü.

Kısa sürede dev hizmet

Mersin’in özellikle kırsal kesimlerini etkisi altına alan ve yer yer kalınlığı 3 metreye kadar ulaşan kar yağışı, hayatı etkilediği kadar bazı hizmetleri de olumsuz yönde etkiledi. Özellikle Mut ilçe merkezinde yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlanması işlemini yoğun yağışlar nedeniyle askıya alan Büyükşehir Belediyesi, kar molasının ardından asfaltlama işine hızlı bir başlangıç yaptı. Büyükşehir Belediyesi, Mut’un Doğancı Mahallesi Hükümet Caddesi’ne 760, İnönü Caddesi’ne 160 ve Yazalanı Mahallesi Kurtuluş Caddesi’ne 508 ton olmak üzere 1,5 günde tam bin 428 tonluk 60 kamyon asfalt dökümünü gerçekleştirerek, önemli bir başarıya imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut İlçesi’ne sunduğu sayısız hizmet ile ilçe sakinlerinin takdirini toplarken, 2016 yılında ilçeye tam 10 bin 47 tonluk sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca yayla ve dağ köylerine sunulan kilometrelerce sathi kaplama hizmeti ile ilçe merkezine ulaşım problemi de ortadan kaldırıldı.

Mut halkı hizmetlerden memnun

Kış şartları nedeniyle yaşanan aksamanın kısa sürede telafi edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazalanı Mahalle Muhtarı Mehmet Hilmi Sevgi, “Bu asfalt aşağı yukarı 2 ay önce yapılacaktı, çalışmalar başlamıştı ama kış şartları nedeniyle yarım kalmıştı. Şu anda işlem yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımız giderildi ve devam ediyor. Burası artık işlek bir cadde oldu. Onun için yapılan işleri oldukça başarılı buluyoruz ve tekrar teşekkür ediyoruz. Hiç böyle bir çalışma görmemiştik. İnşallah aynı şekilde devam eder. Çarşı merkezini tamamlayıp bugün buraya geldiler ve hemen burayı da yaptılar” dedi.

Hükümet Caddesi üzerinde kahvehane işletmeciliği yapan Yücel Gevit de, “3 aydır yolun altyapısı yapıldığı için yağmurlardan dolayı da çalışma yapılamamıştı. Vatandaş biraz tedirgin oldu ama bir ağacın meyve vermesi için büyümesi lazım. Hava şartlarından dolayı biraz aksadı ama yapılınca da çok güzel oldu. İnternetten devamlı takip ediyorum. Hizmetler çok güzel. Arıtma tesisleri, çöpten elektrik üretimi gibi çok güzel çalışmalar var” diye konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”