Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Huzur Arayanlar Zamanını Burada Geçirecek"

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hak sahiplerinin Büyükşehir Belediyesi Encümen’i huzurunda kura çekilişi ile belirlendiği Sevgi Bahçem Hobi Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

04 Mayıs 2023 Perşembe, 09:20
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Huzur Arayanlar Zamanını Burada Geçirecek"
-

Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve kura çekilişlileri Büyükşehir Belediyesi Encümen’i huzurunda şeffaf bir şekilde yapılan Hobi Parkı’nın açılışını gerçekleştirip, kazananlara anahtarlarını teslim etti.

Toroslar İlçesi Korukent Mahallesi’nde bulunan Sevgi Bahçem Hobi Parkı’nın açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Mersin Milletvekili adayları Gülcan Kış ve Neslihan Çelebi, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Demokrat Parti Mersin İl Başkanı Ziya Erdoğan, Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, CHP Toroslar ilçe Başkanı Cumali Akbaş, Meclis üyeleri, Muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve hak sahipleri yer aldı.

“Huzur arayanlar zamanını burada geçirecek”
Törende konuşan Başkan Seçer, Hobi Parkı’ndan “Çok güzel bir çalışma oldu” diye bahsederek, yapımda emeği geçenler teşekkür etti. Seçer, “Huzur arayanlar zamanını burada geçirecek. 188 vatandaşımız encümen huzurunda yapılan kura çekiminde burada hak sahibi oldular. 3 yıl burada boş zamanlarını şehirden, gürültüden, stresten uzak geçirmek bir şekilde burada geçirebilecekler. Güzel de dostluklar kuracaklar eminim” dedi.

“Yeşil alanları artırmalıyız”
Kent genelinde yeşil alanların artırılması gerektiği ve Büyükşehir’in bu konuya büyük önem verdiğini vurgulayan Seçer, “Millet olarak hep ‘Yeşil artsın’ diyoruz ama yeşil artmıyor beton artıyor. Bunda bir tezat var. Bütün siyasetçiler ‘Huzur, barış, kardeşlik’ diyor kavga artıyor. Herkes en güzel şeyi diliyor ama uygulamaya gelince tersini yapıyor. Şimdi para hırsı böyle binalar yaptırıyor. Oysa geniş geniş parkların olması lazım” diye konuştu.

Büyükşehir’e ait olan yerlerde mümkün olduğunca yeşil alan yaratacaklarını söyleyen Seçer, “Şehrin en değerli yerinde olsa dahi yeşillendirelim, kent meydanı yapalım. Örneğin İstiklal Caddesi düzenlemesi yaptık çok keyifli bir cadde oldu. Orada Kırmızı Lacivert İşhanı, Özel İdare İşhanı, Zafer Çarşısı var. Bunların tamamı belediyeye ait. Deprem riski taşıyor yıkmamız lazım orayı. Yakın zamanda da yıkacağız. Başka bir anlayış olsa yerine bir bina oluştururduk. Asla! Yıkacağız. Tertemiz olacak orası. Bir kent meydanı olsun, insanların zaman geçireceği alanlar yapalım istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İnsanların toprakla uğraştığı alanlar yaratmalıyız”
Aynı anlayışla Silifke Caddesi’nde de bir kent meydanı oluşturduklarını hatırlatan Seçer, “Oysaki oraya da bina çıkabilirdik. Dedik ki ‘Kent meydanı olsun, insanlar gelsin çocuklarıyla orada vakit geçirsin. Otursun, güneşlensin kış mevsiminde, yaz mevsiminde gölgelensin’ işte şehrimizde bu alanları çoğaltmamız lazım. İnsanların toprakla uğraştığı, meşgale olarak bir bitki yetiştirdiği alanlar yaratmalıyız. İnsanın stresten, düşüncelerinden uzaklaşmasının en güzel yolu bahçesinde bitkiyle, ağaçla uğraşmak. Bunlar insana faydalı durumlar” dedi.

“Amacımız; kuralları ve kurumlarıyla tam demokrasi”
Yaklaşan seçimlerle ilgili de konuşan seçer, “Siyasetin de hakkını vereceğiz çünkü bizler siyasetçiyiz ve sizlerin seçtiği belediye başkanlarıyız. Bakanlar gibi atama değiliz. Valiler, kaymakamlar gibi bürokrasi değiliz. Onlar devletin görevlisi, onlar işini yapacak, devletin bürokratı olacak. Tabi o da tartışılır şimdi. İnşallah 15 Mayıs’tan sonra ‘Devletin partisi’ diye bir şey olmayacak. Çabamız böyle güzel günlere ulaşmak. Amacımız; kuralları ve kurumlarıyla tam demokrasi. Demokrasi olmazsa hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

“İnsanların dörtte üçü bizden memnunsa demek ki bu belediye ayrımcılık yapmıyor”
Bazı insanların gerçekleştirilen hizmetlere ideolojik yaklaştığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “En güzel işleri yap yine bir kulp takar. Hoşuna gitmez, çünkü ideolojik bakıyor. Hakla, vicdanla bakmıyor. Oysa belediyecilik başka bir şeydir. Şimdi daha göreve gelmeden terör, terörist, bunlarla ilişkilendirilen bir belediyeden, hizmetlerinden bu kentte yaşayan her dört insandan üçü memnunsa demek ki bu belediye ayrımcılık yapmıyor. Çünkü her dört kişiden üçü CHP’ye oy vermiyor ki, bana oy vermedi ki. Demek ki bu belediye ayrımcılık yapmıyor” ifadelerini kullandı.

“Dini, milliyeti, imanı, mezhebi oy isteme aracı yapanlara kulaklarınızı tıkayın”
Vatandaşlardan ayrımcı dil kullanan siyasilere karşı kulaklarını tıkamalarını isteyen Başkan Seçer, “Bu ülkede ‘sen’, ‘ben’ diyenlere, dini, milliyeti, imanı, mezhebi oy isteme aracı yapanlara kulaklarınızı tıkayın. Bu millete yakışmaz. Bunları söylemek istemeyiz ama söylemek zorundayız. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanın mezhebiyle alay edemez. Bir Cumhurbaşkanı bu kadar küçük bir dil kullanamaz, yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, dünyanın en değerli toprakları üzerinde bulunan bir ülkenin Cumhurbaşkanına bu yakışmaz. Ben bir belediye başkanı olarak esef duydum. Benim mezhebimle uğraşılması, öne çıkartılması, tam tersi benim bir başkasının mezhebiyle uğraşmam, onu aşağılamam, onun kökeni ile uğraşmam benim için Allah katında da vicdan katında da hukuk düzeyinde de insanlık düzeyinde de bir suçtur. Bunun vebali büyüktür” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin kaynaklarının zengin olduğuna değinen Başkan Seçer, “Allah bizlere akıl vermiş, feraset vermiş, zeka vermiş, vicdanınızın sesini dinleyin, aklınızı kullanın. Bu ülke güçlü bir ülke, bu millet güçlü bir millet. Bu ülkenin kaynakları soyulmadığı sürece bu ülke zengin bir ülke. Belediyenin kaynakları nasıl zenginse, Mersin Belediye Başkanı 4 yıldır ‘biz güçlü bir belediyeyiz, güçlü bir kentiz, hizmet yapacağız, gerekçe bulmayacağız, paramız yok demeyeceğiz’ diye haykırıyorsa, bütün engellemelere rağmen, eski kötü mirasa rağmen Mersin halkına hizmet edebiliyorsa emin olun bu zihniyet, bu anlayış, bu yönetim şekli 15 Mayıs’tan sonra Türkiye’yi yönetsin, Türkiye de Mersin gibi 4 yıl içerisinde kendini bulur” dedi.

“Hangi partiden olursa olsun Mersin’de herkes bir bütündür”
Başkan Seçer, vatandaşların 15 Mayıs’ta yapacağı seçimin önemine vurgu yaparak, “Sizler destek olunuz ki biz de seçilmiş cumhurbaşkanına, seçilmiş hükümete; ‘Ey sayın cumhurbaşkanım, biz Mersin halkına hizmet edeceğiz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Memleketin kaynaklarını israf etmeyeceğiz, yandaşlarımıza yedirmeyeceğimize dair söz verdik’ diyelim. Hata yapanın yakasına yapışırız. Onun için sizden rahatlıkla oy istiyoruz. Sayın genel başkanımıza onun için rahatlıkla kefil oluyoruz. Biz buradayız. Biz memleketin hakkını, hukukunu gözetmek zorundayız. Hangi partiden olursa olsun Mersin’de herkes bir bütündür. Herkes bizim kardeşimiz. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes bizim kardeşimizdir. Bizim düsturumuz budur” diye belirtti.

Gökçel: “Bu Park Toroslar’a çok yakıştı”
Sevgi Bahçem Hobi Parkı’nın isminin çok önemli olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Şehrimiz Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetlerle, projelerle gelişirken güzelleşiyor. Mersin’in cazibesi çok güzel. Ben bu parkın Korukent’e, Toroslar’a çok yakıştığını söyleyebilirim. Burada insanlar şehrin stresinden uzaklaşacaklar. Hak kazanan ailelerin çocukları bizim gibi toprakla, toprakta yetişen bitkilerle, doğayla tanışacaklar” dedi.

Korukent Mahalle Muhtarı Ayfer Başdan, “Sayın Başkanım mahallemize, ilçemize, ilimize yapmış olduğunuz hizmetleri görüyor, sizi takdir ediyoruz. Yolunuz açık olsun, iyi ki varsınız” dedi.
Encümen huzurunda çekilmiş kura sonucu hak kazanan Can Daş, “Şehrin kalabalığından uzaklaşarak, stres atmanın yolunu bulamayan insanlar için böyle bir projenin düşünülmesinden ve hayata geçirilmesinden dolayı Sayın Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin’de memur olarak ikamet ediyorum ve böyle bir projeden haberdar olduktan sonra başvuruda bulundum. Başvurunun ana gerekçelerinden biri de Mersin’de ekip biçeceğin bir toprağının olmaması. Bizim gibi toprağı ve hiçbir dayanağı olmayan insanlarımız için böyle bir projenin şeffaflıkla sürdürülmesi ve hak sahibi olmamdan dolayı minnettarım” dedi.

Encümen huzurunda çekilmiş kura sonucu hak kazanan Yıldız Aslan, “Hepinize hayırlı olsun. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bizlere bu imkanı tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Yani böyle bir kendinize sunduğunuz için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hayalimiz gerçekleşti”
Hobi Bahçesine kavuşan vatandaşlardan Süleyman İret, “Çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum. Stres atılacak bir yer. Hobi bahçemiz çok güzel” diyerek duygularını ifade etti.

Nursen İret ise “Hayallerimiz vardı. Mezitli’de arkadaşlarımızın hobi bahçelerine gidiyorduk, oturup zaman geçiriyorduk. Burayı duyunca çok memnun olduk. Hemen başvurduk, çok şükür çıktı. Hayalimiz gerçekleşti. İstediğimiz buydu. Şu an çiçek ekmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımız, torunumuz var, gelince temiz, güzel bir havada oturur. Güzel vakit geçiririz. Burada güzel bir kahvaltı yaparız” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlardan Mehmet Bulut da, “Ortam güzel. Güzel bir bahçe yapmak istiyoruz” derken, Latife Kurt ise, Hobi Bahçesi’ni çok güzel bulduğunu belirterek, “Kafa dinlenecek bir hobi bahçesi. Teşekkür ederiz, hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, Sevgi Bahçem Hobi Parkı’nın yapımında emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür etti. Hak kazanan vatandaşlara anahtarlarını teslim edip ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Başkan Seçer, Sevgi Bahçem Hobi Parkı’nı gezip Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek’ten bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti