Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Tarsus’ta Düzenlenen Bisiklet Turuna Katıldı

Seçer, Mersin’de bisiklet yollarını ve çevre dostu yakıt tüketen toplu taşıma araçlarını artıracaklarını söyledi. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı ve Tarsus Doğa Parkı yerleşkesinde de incelemelerde bulundu.

20 Eylül 2020 Pazar, 18:11
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Tarsus’ta Düzenlenen Bisiklet Turuna Katıldı
-

“Her alanda doğa dostu çalışmalar yapmak için çaba sarf ediyoruz”
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen bisiklet turuna Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, belediye bürokratları ve bisiklet dernekleri ile bisiklet aktivistleri katıldı.
Başkan Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki temasının “Sıfır Emisyon” olduğunu vurgulayarak, “Her alanda doğa dostu çalışmalar yapmak için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Mersin’de farkındalık yaratmak için sabah Belediye’ye bisikletle gittik. Bugün de Tarsus’tayız. Bugün doğduğum kentte, büyüdüğüm kentte, anılarımızın olduğu kentte; Tarsus’tayım ve tarihi Kleopatra Kapısı’nın önündeyiz. Tarih kokan kentte yaşamak gerçekten muazzam bir şey ve muazzam bir ayrıcalık. Bisikletle gezerken gerçekten Tarsus’un tarih koktuğuna bir kez daha şahit oldum. Bu kent tarih kokuyor, bu kent medeniyet kokuyor, bu kent kültür kokuyor. İnsan bunu hissediyor” dedi.

“İlk etapta 100 km’lik bisiklet yolu çalışmamız var”
Mersin’de bisiklet kullanımını özendirmek için bisiklet yolu ulaşım ağını artırma çalışmaları başlattıklarını kaydeden Başkan Seçer, “Mersin’de toplamda 17.6 km bisiklet yolumuz var. Yeni yaptığımız çalışma ile 24 km’lik muazzam bir parkur ortaya çıkardık. Buradaki çalışmalar da 30.5 km. Bunun 4 km’si kültür tur yolu. Belirli caddeleri kapsayacak bir güzergah çalışması var. İlgili kurumlarla yazışmalar devam ediyor, ardından uygulama faaliyetleri hayata geçirilecek. İlk etapta 100 km’lik bisiklet yolu çalışmamız var” diye konuştu.

“107 CNG çevre dostu otobüs gelecek”
Başkan Seçer, Mersin’e kazandırılacak yeni toplu taşıma aralarında da çevre dostu yakıt tüketimini dikkate aldıklarını vurgulayarak, “Belediye’de hizmet için alınacak olan yeni otobüslerimiz de doğa dostu yakıt olan doğalgaz ile çalışacak. 73 yeni otobüs alımı gerçekleşti. Bunun 63’ü standart, 10’u körüklü. Tarsus’a da toplam 107 otobüs gelecek. Ağustos ayı meclisinde kabul edildi ve özel sektör-kamu işbirliği çalışması uygulanacak. Bu bizim ulaşım konusunda prestij projemiz ve Tarsus’tan başlıyoruz. Artık burada halk otobüsleri tedavülden kalkıyor. Belediye otobüsleri de hatlardan kalkıyor. Toplamda yeni 107 CNG çevre dostu otobüs gelecek. Belediye ve özel sektör işbirliği ile yeni bir projeye ilk adımımızı atacağız” diye konuştu.

“Daha güzel bir Mersin için Anamur’dan Tarsus’a kadar çalışıyoruz”
Vatandaşların spora yönelmeleri için destek olup, altyapı desteği verdiklerini belirten Başkan Seçer, “Daha güzel bir Mersin için Anamur’dan Tarsus’a kadar çalışıyoruz. Daha çağdaş kentler yaratmak için; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muasır medeniyetler seviyesinde’ kentler yaratabilmek için uğraş veriyoruz” dedi.

Başkan Seçer, bisiklet turunda keyifli dakikalar yaşadı
Atatürk Caddesi üzeri Cetvel bölgesinden başlayan ve Langen Bulvarı, Yeşilyol, Tarsus kent merkezi içinden geçen yaklaşık 4 kilometrelik bisiklet turunda Başkan Vahap Seçer’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarsus Atatürk Gençlik Kampı’nda sabah ve akşam düzenlenen spor egzersizlerine katılan ileri yaş almış yurttaşların oluşturduğu ve kendilerini “U-60 Takımı” olarak adlandıran grup ve birçok vatandaş Başkan Seçer’e çiçek verdi.

Başkan Seçer, Tarsus Gençlik Kampı’nı da inceledi
Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nı da inceledi. Doğa sporlarının yanı sıra çeşitli aktivitelerin yapıldığı, engelli, yaşlı ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan kadın ve çocukların ağırlıklı olduğu farklı kesimlerden 31 bin yurttaşın misafir edildiği ve pandemi dönemi sonrasında yeniden daha aktif misafir ağırlamasının hedeflendiği Gençlik Kampı’ndaki geri dönüşüm atölyesini de gezen Başkan Seçer, buradaki sorumlulardan bilgi aldı. Tamamen geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan masa, sandalye, bank ve çeşitli kreş malzemelerini inceleyen Başkan Seçer, bal üreticilerinin kullanımına verilecek olan 2 adet bal satış evini de inceledi.

Doğa Parkı’nda “Öksüz” ü gördü
Başkan Vahap Seçer, bölgede tek olma özelliğini taşıyan ve içerisinde onlarca tür hayvanın bulunduğu Doğa Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Doğa Parkı’nda yapılacak yeni yatırımlar ve fiziki düzenlemelerle ilgili bilgi alan Başkan Seçer, Doğa Parkı’ndaki hayvanların yanı sıra yaban hayatında çeşitli şekillerde yaralanan hayvanların tedavilerinin gerçekleştirildiği kliniği de gezdi. Mersin’de bir vatandaşın beslemek için aldığı fakat sonradan hastalandığı için Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilen, 2 ay önce Doğa Parkı’na getirilerek gerekli bakımları yapılan kuzuyu kucağına alan Başkan Seçer, sevimli hayvana “Öksüz” adını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor