Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Her Hafta Sonu Gerçekleştirdiği Saha Gezileri Kapsamında Hafta Sonu Programını Erdemli’ye Ayırdı

Başkan Seçer, “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamındaki küçükbaş hayvan dağıtımlarının son etabını Erdemli ilçesinde tamamladı.

25 Ekim 2020 Pazar, 10:21
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Her Hafta Sonu Gerçekleştirdiği Saha Gezileri Kapsamında Hafta Sonu Programını Erdemli’ye Ayırdı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erdemli ve Silifke’den 8’i kadın toplam 14 üreticiye verilen küçükbaş hayvanlarla birlikte proje kapsamında bu yıl 60 üreticiye toplam 1500 küçükbaş hayvan ulaştırıldı. Kösbucağı, Fakılı ve Çamlı mahallelerinde de yurttaşlarla buluşan Başkan Seçer, mahalle sakinleri tarafından şenlik ortamında karşılandı.
Başkan Vahap Seçer’e Erdemli programında CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar da eşlik etti.

“Önemli olan sürdürülebilir tarım politikalarını uygulamak”
Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl başlattığı ve birçok paydaş kurumla birlikte yürüttüğü “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında küçükbaş hayvan dağıtımlarının son durağı Erdemli oldu. Erdemli’de Esenpınar, Fakılı, Küstüllü, Sorgun, Üzümlü, Sarıkaya ve Alibeyli mahallelerinden 4’ü kadın toplam 7 üreticiye ivesi koyun desteği sağlandı. Başkan Seçer, pandeminin tarımın önemini bir kere daha ortaya çıkarttığını belirterek, tarımda sürdürülebilir politikaları uygulamak gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Seçer, üretici Teslime Ersoy’un hikayesini anlattı
Başkan Seçer, kadın üreticileri önemsediklerini söyledi. Erdemli’deki üreticiler adına kürsüye çıkan ancak heyecanlandığı için kürsüde yalnızca teşekkür eden Teslime Ersoy’u kürsüye yeniden davet eden Başkan Seçer, kadın üreticinin önemli bir hikayesi olduğunu söyledi. Sarıkaya Mahallesi’nde yaşayan Ersoy’un heyecanı üzerine belediye bürokratlarından hikayesini dinlediğini kaydeden Başkan Seçer, “Ağılı yanmış, hayvanları telef olmuş. Biçare kalmış ve bize müracaat etmiş. Az önce heyecanlanmış, anlatamamış” dedi.

“Biz sormadık Teslime bacıya; sen kime oy kullandın, necisin, kimdi torpilin?”
Üretici Ersoy’a projeyle tanışma sürecini soran ve üretici kadından “Köyümüze geldiler, başvurduk” yanıtını alan Başkan Seçer, “Kimsenin kimseden haberi yok, köye geldiler, biz yazıldık. Demek ki bakmışlar, bacım ne yapar, ne eder, geliri ne ve uygun görmüşler. Biz sormadık Teslime bacıya; sen kime oy kullandın, ne yaptın, necisin, kimdi torpilin? Bunu yapamayız. Yapmamalıyız. Özellikle belediyeler. Biz halkın ta kendisiyiz. Yani onun annesi, babası, arkadaşı, belediye başkanı. Başvuracağı bir merciiyiz” diye konuştu.
Teslime Ersoy örneğinde de olduğu gibi desteklerini hiçbir ayrım ve ayrıcalık gözetmeden gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Seçer “Şunu bilmenizi istiyorum, Teslime bacının bir torpili falan yok. Bu önemli. 60 üretici seçildi. Bunun 27’si kadın üretici. Vicdanen de imanen de hukuken de siyaseten de ahlaken de ben rahatım” ifadelerine yer verdi.

“Bugüne kadar harama tenezzül etmedik, bundan sonra da tenezzül etmek bize yaraşmaz”
Başkan Seçer, ardından Kösbucağı, Fakılı ve Çamlı mahallelerinin sakinleriyle buluştu. Mahalle sakinleri Fakılı Mahallesi Göcük Mevkii’nde Başkan Seçer’i şenlik havasında karşıladı. Büyükşehir Belediyesi’nin üç mahalleyi bağlayan grup yolunun 12 kilometrelik kısmında sürdürdüğü, 9 kilometresini ise tamamladığı asfalt çalışması için mahalle muhtarları Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Yurttaşlara hizmet etmekten gurur duyduklarını ve keyif aldıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Bizim ne kazancımız olabilir? Bugüne kadar harama tenezzül etmedik, bundan sonra da harama tenezzül etmek bize yaraşmaz. Ne Allah katında ne vicdan katında ne kul katında. Çocuklarımızın kursağından haram girmedi. Bundan sonra da girmek nasip etmesin. Bu bir utanç vesikasıdır, bunu reddediyoruz” dedi.

“Önümüzdeki yıl Çamlı-Karahıdırlı yolunun 3,5 kilometrelik güzergahı yapılacak”
Mahallelerin taleplerini de dinleyen Başkan Seçer, birçok talebin yerine yetirileceğinin sözünü verdi. Bölgedeki üreticiler için ihtiyaç duyulan bir köprüyü 2022 programına aldıklarını belirten Seçer, Çamlı-Karahıdırlı arasındaki yol talebine de değindi. Başkan Seçer, “Burası bizim değil. Ama bu talep bize daha önce gelmiş. Bizim Yol Asfalt Daire Başkanlığımız bununla ilgilenmiş. Başkanımız ekibiyle burada inceleme yapmış. Bize ait olmadığı halde buranın yapılması gerektiğini kendi de rapor etmiş bana ve dolayısıyla bu yolu yapacağız. Önümüzdeki yıl Çamlı-Karahıdırlı yolunun 3,5 kilometrelik güzergahı yapılacak” dedi.

“Önemli olan hep bir arada olmak”
Mahalle ziyaretinde sanatçılar Mersinli İsmail ve Doğa Yavuz Uydacı da şarkılarıyla alanı coşturdu. Başkan Vahap Seçer ve Başkan Mükerrem Tollu’yla alanda bulunanlar karşılıklı oyun oynadı. Sanatçı Mersinli İsmail, ilk defa farklı partilerin belediye başkanlarını keyifli bir ortamda bir arada gördüğünü ve tarihini bir ana şahit olduğunu söyledi. Başkan Seçer de hoşgörü olduktan sonra her sorunun çözülebileceğini vurgulayarak, “Ben farklı bir partidenim, Mükerrem Bey farklı bir partiden. Meclis üyelerimiz de burada, sabahtan bu yana bizim Erdemli’de programlar var. Farklı farklı partilerden, her partiden. Ama önemli olan hep bir arada olmak. Ortak düşüncemiz vatandaş. Erdemli’de Erdemli halkı, Tarsus’ta Tarsus’lu, Anamur’da Anamur’lu hemşehrim. Mersin’in genelinde Mersinli hemşerim. Türkiye’de tüm vatandaşlarımız. Ortak kaygımızın bu olması gerekiyor. Biz buna inanıyoruz ve hoşgörülü olduktan sonra bunu da başarabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor