Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus Gıda İhtisas OSB İçin Beklenen Müjdeyi Verdi

Mersin Büyükşehir Belediye, BAŞKANI Vahap Seçer, Tarsus Ticaret Odasının 140. Kuruluş yıl dönümü programında konuştu. Başkan Seçer, “Tarsus Gıda İhtisas OSB için elimizi taşın altına koyduk” dedi.

29 Haziran 2019 Cumartesi, 15:19
G: 29.06.2019 - 19:49
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus Gıda İhtisas OSB İçin Beklenen Müjdeyi Verdi
-

Kuruluşunun 140’ıncı yılını kutlayan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni Mersin Agropark ile Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasına verdiği destek dolayısıyla ödüllendirdi. Ödülü Başkan Vahap Seçer aldı. Başkan Seçer, Tarsus’ta uzun süredir planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bir toplantı yaptıklarını ve önemli kararlar aldıklarını belirterek, “Bu projenin gerçekleşmesinde elimizi taşın altına koyduk ve süratle orada somut olarak başlamış olan kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmak için kısa sürede oraya nakdi yardım sözü verdik” dedi.
Yatırım yapmak isteyen iş insanlarını ve yatırımcıları Mersin’e davet eden Seçer, “Süratle buradan arsa edinmelerini istiyoruz. Geleceğe dair bürokratik engeller ya da yapılacak yatırımların yaşanacağı muhtemel sıkıntıların ortadan kaldırılmasında bizatihi yatırımcılarımız ile işbirliği yapma sözü vererek bu talebi yerine getiriyoruz. Bölgemizin yatırıma ihtiyacı var. Üretim odaklı, insan odaklı, ekonomimize katkı sunan yatırımları bölgemize yapmalarını istiyoruz. Bizler de önlerinde oluşabilecek her türlü bürokratik engeli ortadan kaldırma sözü veriyoruz” dedi.
Mersin’in ve Tarsus’un uzun yıllardır beklediği Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için büyük bir adım daha atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta uzun süredir planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bir toplantı yapıldığının ve önemli kararlar alındığının müjdesini vererek, “Bu projenin gerçekleşmesinde elimizi taşın altına koyduk ve süratle orada somut olarak başlamış olan kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmak için kısa sürede oraya nakdi yardım sözü verdik” dedi. Türkiye’nin en eski ticaret odalarından biri olan ve kuruluşunun 140’ıncı yılını kutlayan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni Mersin Agropark ile Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasına verdiği destek dolayısıyla ödüllendirdi. Ödülü Başkan Vahap Seçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’dan aldı. Başkan Seçer, yatırımcıları Mersin’e yatırım yapmaya çağırdı.
Yoğun katılımlı kutlama programı
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın 140’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla Tarsus Amerikan Koleji’nde düzenlenen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Kılıç, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, meclis üyeleri, kent protokolü ve çok sayıda iş insanı katıldı.
“Bu kentte daha iyisini aramak için gayret ediyoruz”
Tarsus’un ticaretine ve sanayisine şekil vermiş, istikamet çizmiş bir oda olan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş yıldönümünde, programa katılanlar ile birlikte olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Tarsus müstesna bir kent. Burada doğmak, burada olmak, burada yaşamak, buranın havasını teneffüs etmek benim için son derece muazzam bir duygu. Tarsus’u hep kutsal bir yer olarak idrak etmişimdir. Tarihte de öyledir. Birçok semavi dine ev sahipliği yapmıştır. Çok iyi sembollerin burada mekanları vardır. Birçok sembol dinin, isimlerin, önemli düşünürlerin ev sahipliği yaptığı bu kentte daha iyisini aramak için gayret ediyoruz” diye konuştu.
“Herkes için hizmet”
31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelen yeni seçilmiş belediye başkanları ile birlikte yurttaşları arasında hiçbir ayrım yapmadan hizmet üreteceklerini belirten Başkan Seçer, “31 Mart seçimlerinde sevgili hemşehrilerimizin takdiri ile onların iradesinin sandığa yansıması ile önemli bir tercih oranı ile seçildik. Bu bize hem büyük bir görev yüklüyor, hem büyük bir misyon yüklüyor. Diğer taraftan da omuzlarımıza önemli sorumluluklar yüklüyor. Türk halkı bize ‘Sizler seçilmiş siyasetçiler olarak ayrım yapmadan, gayrım yapmadan, insanları siyasi görüşüne, mezhebine, bölgesine, yaşam biçimine göre kategorize etmeden onlar için hizmet yapın. Herkes için hizmet yapın. Bir zümre, bir topluluk, bir siyasi kurum, kuruluş için değil, tüm hemşehrilerim için görev yapın, hizmet yapın’ talimatı veriyor. Hepimiz bunun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.
“Ortak bir paydada, yani Mersin paydasında, Mersinimize hizmet etmek istiyoruz”
Seçimin sona erdiğini ve artık Mersin’e hizmet zamanının geldiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Biz Mersinimiz’e hizmet etmek istiyoruz. Seçim bitti, oradaki tartışmalar orada kaldı. Kafamız orada kalırsa yarınlara bakamayız. Bir yol da alamayız. Ayrı siyasi görüşlerden ayı görevlerde olabiliriz ama bize güvenen bu insanlara sıkıntı yaratamayız, onlara zulmedemeyiz, onlara işkence edemeyiz. Birlik, beraberlik içerisinde hizmet etme yükümlülüğümüz var. Bunu da hep beraber yerine getireceğiz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mersinimiz’in 13 ilçesinde seçilmiş hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm belediye başkanlarımızla ortak bir paydada, yani Mersin paydasında görev yapacağımı buradan siz değerli misafirlerimizin huzurunda söylemek isterim. Milletvekillerimiz ve bürokraside de el birliği içerisinde çalışırsak Mersinimiz’i çok daha iyi noktalara getireceğimizi umut ediyorum” dedi.
“Bu projenin gerçekleşmesinde elimizi taşın altına koyduk”
Kutlamaya gelmeden önce Tarsus’ta uzun süredir planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıda önemli kararlar aldıklarını ifade eden Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak ellerini taşın altına koyduklarını dile getirdi. Somut olarak başlamış olan kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmak için nakdi yardım sözü verdiklerini dile getiren Seçer, şöyle devam etti:
“Burada bazı kararlar alındı. Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi olarak burada en büyük hisselere sahibiz. Mevcut mütevellide 15’te 4 temsiliyet Büyükşehir Belediyesi’ne ait, diğer taraftan 15’te 3 temsiliyet de Tarsus Belediyesi’ne ait. Bu sorumluluğumuzu görerek, bu projenin gerçekleşmesinde elimizi taşın altına koyduk ve süratle orada somut olarak başlamış olan kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmak için kısa sürede oraya nakdi yardım sözü verdik. Bunun yanında Sayın Bakanımız altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlık seviyesinde bazı imkanların bu bölgeye aktarılması için gerekli çalışmaları yapacağının sözünü verdi. Umut ediyorum bu yılın sonuna kadar orada önemli çalışmaları bitireceğiz ve yatırımcılara önemli bir yatırım sahası açma imkânı bulacağız. Ama burada bir belediye başkanı olarak bazı taleplerim olacak. Burada yatırım yapmak isteyen iş insanlarımızı, yatırımcılarımızı bu bölgelere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Süratle buradan arsa edinmelerini istiyoruz. Geleceğe dair bürokratik engeller ya da yapılacak yatırımların yaşanacağı muhtemel sıkıntıların ortadan kaldırılmasında bizatihi yatırımcılarımız ile işbirliği yapma sözü vererek bu talebi yerine getiriyoruz. Bölgemizin yatırıma ihtiyacı var” dedi.
“Bölgemize, ekonomimize katkı sunacak yatırımlar yapılsın”
Başkan Seçer, programa Mersin dışından katılan misafirlere seslendi ve yatırımcıları Mersin’e yatırım yapmaya davet etti. Seçer, “Türkiye’nin neresinden olursa olsun, paranın rengi ne olursa olsun yeter ki yasalarımıza uygun, üretim odaklı, insan odaklı, ekonomimize katkı sunan yatırımları bölgemize yapmalarını istiyoruz. Bizler de önlerinde oluşabilecek her türlü bürokratik engelleri ortadan kaldırma sözü veriyoruz. Bugün burada Tarsusumuz’da faaliyet gösteren firmalarımıza ödedikleri gelir vergisi, kurumsal kurumlar vergisinden dolayı bazı ödüller verilecek. Elbette arzu edilen, istenen bütün kurumlar, bütün kuruluşlar çok paralar kazansınlar. Bundan dolayı da devlete önemli vergiler ödesinler. Bu vergiler bizlere yatırım olarak dönsün. Türkiye daha çabuk kalkınsın. Daha süratle kalkınsın ama mevcut yapı içerisinde, ekonomik konjonktürde biraz sonra burada ödül alacak iş adamlarını da, müteşebbisleri de, ödüle hak kazanmayan diğer iş adamlarını da, yatırımcıları da kutluyorum” diye konuştu.
“Önümüzdeki süreçte ekonomik kriz aşılacak, Türkiye’nin önü açılacak”
Konuşmasını sonlandırırken, iş adamı kimliği olan bir siyasetçi olduğunu da sözlerine ekleyen Seçer, “Ekonomik krizlerin olduğu dönemlerde işletmelerin kendilerini koruması ya da faaliyetlerini sürdürecek kazançları elde etmesi bile onlar için yeterlidir. Umut ediyorum önümüzdeki süreçte ekonomik kriz aşılacak. Türkiye’nin önü açılacak. Daha güzel günler bizleri bekleyecek. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.
Programda son olarak, Tarsus Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Agropark ile Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasına verdiği destek dolayısıyla Başkan Seçer’e plaket takdim edildi. Başkan Seçer de ayrıca protokol üyeleri ile birlikte, ödüle layık görülen kurum ve kuruluşlara plaketlerini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor