Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan ‘Mersinden Güneş Enerjisi İle Kurutma Tesisi’nin açılışının ardından, Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard ve beraberindeki heyet Başkan Seçer’i ziyaret etti.

10 Haziran 2021 Perşembe, 20:19
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan ‘Mersinden Güneş Enerjisi İle Kurutma Tesisi’nin açılışının ardından, Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Rex Alamban ve beraberlerindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Seçer: “Bugün hem istihdamla ilgili bir dokunuş yaptık hem de Mersin’de yaşayan mültecilerin ihtiyaç alanlarına cevap verecek merkezi açtık”

Başkan Seçer, bugün kendileri için önemli bir gün olduğunu kaydederken; “Mülteci sorununa ilişkin yaptığımız bir çalışmanın sonucunu gördük. Bugün yaptığımız çalışmaların sonucunda hem istihdamla ilgili bir dokunuş yapmış olduk hem Mersin’de yaşayan mültecilerin ya da misafirlerin hukuksal, eğitim, psiko-sosyal gibi bir dizi sorun alanlarına ya da ihtiyaç alanlarına cevap verecek merkezi açtık. Bu çalışmalar yoğunlaştıkça ve bunların sonucunu gördükçe bizim mutluluğumuz bir kat daha artar. Oturduğum koltuk; kentin ihtiyacını karşılamak, sorunlarını çözmek, talepleri yerine getirme koltuğu. Doğal olarak da görevimi yaptığım zaman mutlu oluyorum” dedi.
Savard: “Bizim için kurdeleyi kesmek, aslında projenin tamamlandığının göstergesi”
Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard ise Başkan Seçer’e nazik daveti için teşekkür ederek, şöyle devam etti:
Uluslararası Göç Örgütü ile yaptığınız bu iş birliği için, sarf ettiğiniz çabaya çok teşekkür ederiz. Birçok projede aslında sadece kurdeleyi kesiyoruz ve bitiyor. Bizim için kurdeleyi kesmek, aslında projenin tamamlandığının göstergesi. Ama biz aslında bugün sadece 2 projenin başlangıcı olarak bu kurdeleyi kestik. Bugün orada gördüğümüz kadınlar, oradaki fiziksel yapıdan çok daha etkileyici aslında. Oradaki kadınların enerjileri, zekâsı, ruhu önemli. Sosyal Uyum Merkezi projesi de belediye iş birliğiyle gerçekleşti. Yine birçok alanda insanları destekleyeceğimiz bir proje olarak devam edecek. Belki insanlar sadece bir sorunun cevabını almak için gelecekler ama başka insanların da hem eğitim alanında hem istihdam alanında hem psikolojik alanlarda destek görebileceği bir yer olacak. Tabi ki bunu size söylememe gerek yok ama bir projede değişimi sağlayan şey adım adım ona yaklaşmaktır, adım adım devam ettirmektir. Kuzenim Amerika’da yaşıyor. O da yaklaşık yarım milyonluk nüfusu olan bir şehrin belediye başkanı. Tıpkı sizin gibi her şeyde uzman.”

Seçer: “Projelerimiz günü kurtarmak için değil, uzun vadeli”

Başkan Seçer, Uluslararası Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard’ın düşüncelerinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken, “Çünkü aynı şeyleri düşünüyoruz. Genelde tam tersi düşünülüyor. Bir proje yapılıyor, diyelim ki bir tesis kuruluyor, kurdele kesildi mi iş bitti zannediliyor. Sadece bu tip programlarda yapılan ya da iş birlikleriyle yapılan projeler değil, bizim kendimize özgün projelerde de belediyecilik anlayışı maalesef böyle. Biz de asla böyle bir şey yok” dedi.

Büyükşehir’in hayvancılık projesinin iş birliğine çok önemli bir örnek olduğunu vurgulayan Seçer, “Projelerimiz gerçekten günü kurtarmak için değil, uzun süreli, orta vadeli, uzun vadeli. Özellikle hedef kitleleri dönüştürmeye yönelik. Bunun neticesini gördüğümüz çalışmalar bizim için değerli. Bizimle her alanda çok rahatlıkla iş birliği yapabilirsiniz. Bunu yürekten söylüyorum. Çünkü ihtiyacımız var, sizin de ihtiyacınız var. Düşüncelerimiz çok paralel, örtüşüyor” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından Başkan Seçer heyete günün anısına mitolojide geçen ve Tarsus’un ismini almasında önem taşıyan Pegasus figürlü tablo hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti