Mersin Büyükşehir Belediyesi 118’inci Doğum Gününde Nazım Hikmet’i Andı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk şiirinin büyük şairi Nazım Hikmet’i 118’inci doğum gününde, karikatür sergisi ve müzik dinletisiyle andı.

16 Ocak 2020 Perşembe, 10:05
G: 16.01.2020 - 10:14
Mersin Büyükşehir Belediyesi 118’inci Doğum Gününde Nazım Hikmet’i Andı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, büyük Türk şairi Nazım Hikmet’in 118’inci doğum yılı dolayısıyla Nazım Hikmet Karikatürleri Sergisi ve sanatçı Hasan Yükselir’in sahne aldığı “Sevda Ateşten Gömlek” adlı konser düzenledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, “Adaletsizliğe, eşitsizliğe, haksızlıklara karşı hayatının son anına kadar büyük mücadele veren Nazım Hikmet’in sözleri, dünyayı mısra mısra dolaşarak barış, eşitlik ve adalet arayan herkese sönmeyen bir meşale oluyor” dedi.

66 karikatür sanatçısının karikatürleri yer aldı

Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle açılan sergide 21 ülkeden 66 karikatür sanatçısının Nazım Hikmet’i anlattıkları karikatürler yer aldı. Sergiye, Türkiye’nin yanı sıra Özbekistan, Yunanistan, Polonya, Montenegro, İtalya, Romanya, Ukrayna, Küba, Rusya, Kanada, İspanya, Hırvatistan, Bahreyn, Endonezya, Kolombiya, Brezilya, İran, Bulgaristan, Sırbistan ve Portekiz’den karikatürcüler eserleriyle katıldı.

Karikatür sergisini çok sayıda vatandaşla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış da gezdi. Nazım Hikmet’in doğum günü dolayısıyla yapılan etkinlik daha sonra Hasan Yükselir’in sahne aldığı ‘‘Sevda Ateşten Gömlek” adlı konserle sürdü.

“Üzerinde yaşadığımız bereketli topraklar yıllardır Nazım’a hasret”

Konser öncesinde bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, sadece Türkiye’nin değil, bütün dünya halklarının ozanı Nazım Hikmet’in doğum gününü kutladıklarını ifade ederek, “Büyük ustayı, doğum gününde saygıyla anıyor ve hepinizi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ünlü şair Nazım Hikmet’in doğum gününü, Akdeniz’in incisi, medeniyetlere ev sahipliği yapmış, hoşgörü ve barış kenti olan Mersin’de kutlamak hepimiz için ayrı bir mutluluk kaynağı. Ancak üzerinde yaşadığımız bereketli topraklar, hemen yanı başımızdaki eşsiz Akdeniz, ona sırtını vermiş olan Toroslar, Anadolu’nun kadim coğrafyasında yaşayanlar, yıllardır Nazım’a hasret” dedi.

“Nazım Hikmet’in sözleri barış, eşitlik ve adalet arayan herkese sönmeyen bir meşale oluyor”

Usta şairin “Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün beni” diye başlayan “Vasiyet” adlı şiirini okuyan Başkan Vekili Gülcan Kış, “Biz bunu maalesef hâlâ yapamadık. Vasiyetini yerine getiremediğimiz için elbette her birimiz ayrı ayrı üzgünüz. Çünkü bizler aslında çok iyi biliyoruz ki; adaletsizliğe, eşitsizliğe, haksızlıklara karşı hayatının son anına kadar büyük mücadele veren Nazım Hikmet’in sözleri, mısraları, dünyayı mısra mısra dolaşarak barış, eşitlik ve adalet arayan herkese sönmeyen bir meşale oluyor. Memleket hasretiyle yaşamını kaybeden, edebiyatımızın büyük ozanı; ‘toprakta karınca, suda balık kadar çok olanların şairi’ Nazım Hikmet’i ve yüreği vatan sevdasıyla çarpan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Hasar Yükselir’den Başkan Seçer’e teşekkür

Konserde sanatçı Hasan Yükselir, Nazım Hikmet’in hayatının dönüm noktalarını anlatan bir sunum yaptı ve tamamını Nazım Hikmet şiirlerinden kendisinin bestelediği 16 şarkı seslendirdi. Hasan Yükselir, etkinliği düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve konseri izlemeye gelen Başkan Vekili Gülcan Kış’a teşekkür etti.

Konser sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık, sanatçı Hasan Yükselir’e çiçek takdim etti.

Başkan Vekili Gülcan Kış, “Bu dünyadan Nazım geçti diye bir şiir vardır. Bu akşam Mersin’de muhteşem bir Nazım geçidi düzenlediniz. Size ve ekibinize teşekkür ediyorum” diyerek usta sanatçıyı tebrik etti. Konser, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti