Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Desteği Dağları Aştı

Eğitim desteğinde dağları aşan, yüzlerce kilometre uzakta ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı başaran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl tam 32 bin 915 ilkokul öğrencisine kırtasiye seti dağıttı.

21 Ekim 2017 Cumartesi, 13:29
Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Desteği Dağları Aştı
-


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha gelişmiş bir toplum amacıyla hayata geçirilen eğitime destek projeleri hız kesmeden devam ediyor. Eğitim desteğinde dağları aşan, yüzlerce kilometre uzakta ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı başaran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl tam 32 bin 915 ilkokul öğrencisine kırtasiye seti dağıttı.
İlkokuldan üniversiteye, her öğrenciye…
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen ve kentin her bölgesine ulaşarak, Mersin sınırlarını aşan eğitim destekleri takdir topluyor. İlkokul çocuklarından üniversiteyi kazanan gençlere kadar türlü sosyal projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, daha gelişmiş bir Mersin yaratma çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın koordinesi ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın çabaları ile kent merkezinin yanı sıra Mersin’in en uzak köylerine kadar ulaşan eğitim desteği, çocukların yüzünü güldürmeyi, öğrenci velilerinin ise aile bütçesini rahatlatmayı başarıyor.
2014 yılında 7 bin 103, 2015 yılında 7 bin 944, 2016 yılında 7 bin 746 üniversite öğrencisine geri ödemesiz eğitim yardımı veren Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim 2017 tarihine kadar sürecek olan başvurularla şimdiden 7 bin 150 öğrenciye ulaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bir ilk olarak yıllık 900 lira eğitim yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 25 bin üniversite öğrencisine destek sağladı.
Kalemden deftere Mersin’in her yerine…
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımı projesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Koordinasyon Şube Müdürlükleri aracılığı ile ilçe ilçe yayıldı. Bir ucu Akdeniz’e, bir ucu Toros Dağları’nın zirvelerine kadar uzanan geniş bir yüzölçümüne sahip Mersin’de, ilgili birimlerin çalışmaları neticesinde eğitim yardımı ulaşmayan okul, defteri, kalemi olmayan öğrenci kalmadı.
Merkez ilçelerde 13 bin 940 ilkokul öğrencisine ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Anamur’da bin 650, Aydıncık’ta 600, Bozyazı’da bin 500, Çamlıyayla’da 375, Erdemli’de 3 bin, Gülnar’da bin 500, Mut’ta 2 bin 550, Silifke’de 3 bin ve Tarsus’ta 4 bin 800 öğrenciye kırtasiye seti yardımını ulaştırarak, toplamda 32 bin 915 öğrencinin yüzünü güldürdü.
Kendilerine gönderdiği kırtasiye seti hediyesi ile yüzleri gülen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti. Çocukların büyüyünce doktor, öğretmen, asker, polis gibi meslek hedeflerinden bahseden öğretmenler ise bu projeyi hayata geçiren Başkan Kocamaz ile emek veren tüm birimlere teşekkür ederek, gelişmiş bir toplum yaratma amacıyla atılan adımların takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi