Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Destek Verdiği En Önemli Hizmetlerinden Biri Olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin Sayısını Her Geçen Gün Artırmaya Devam Ediyor

Dezavantajlı bölgelerde yer alan ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin en büyük destekçisi olan Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin yeni şubesi, Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi’nde açıldı.

30 Eylül 2022 Cuma, 15:08
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Destek Verdiği En Önemli Hizmetlerinden Biri Olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin Sayısını Her Geçen Gün Artırmaya Devam Ediyor
-

Öğrencileri Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlayacak olan kurs merkezi, 1’i fiziksel engeli bulunan öğrencilere hizmet vermeye yönelik olacak şekilde 7 sınıftan oluşuyor. Akdeniz ilçesinin pek çok mahallesinden öğrencisi olan 3 katlı Kurs Merkezi, Özgürlük Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda yer alıyor.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçları merkez tarafından karşılanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Mevlüde Zengin merkez hakkında bilgi vererek, “LGS kurs merkezlerimizden 11.’si olan Özgürlük Şubesi’ni, Akdeniz ilçesinde açmış bulunmaktayız. 1 tanesi fiziksel engellilere uygun olmak üzere 7 sınıflı 3 katlı eğitim kursumuzda, LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. 8. sınıf öğrencilerimize ücretsiz deneme sınavı ve ücretsiz kaynak kitap desteği de sunuyoruz. Bunun haricinde öğrencilerimiz kursumuza okuldan önce veya sonra geldikleri için, karınlarını doyurma fırsatı bulamıyorlar. Bunu çözmek adına da her gün öğrencilerimize bir öğün ücretsiz yemek desteği vermekteyiz” diye konuştu.

Öğrencilerin merkezi çok sevdiğini dile getiren Zengin, “Buraya çok heyecanlı başladılar, çok severek ve isteyerek geliyorlar. Hatta buradan gitmek istemiyorlar. Onlar için çok büyük bir avantaj olduğunu dile getiriyorlar ve burada çok mutlular. Çok akıllılar, hepsini çok seviyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte, elimizden gelen desteği onlara vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hem bizim için hem de ailemiz için burası çok iyi oldu”

13 yaşındaki Durdane Ada Kutluay, hayallerine giden yolda Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinden destek alıyor. Hakim olmak istediğini söyleyen Durdane, “Dersler çok iyi gidiyor. Hem öğretmenler, hem okul olarak çok güzel bir yer. Kayıt olmak için geldiğimde müdürümüz de okuldaydı, onunla birlikte kayıt olduk ve ilk görüşte devam edeceğimi ve LGS’yi de kazanacağımı düşündüm” dedi. Öğretmeni vasıtasıyla Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni duyduğunu söyleyen Durdane, “Burası olmasa ücretli olarak başka bir dershaneye gidecektim. Bu bizi maddi olarak zorlayacaktı” diye konuştu.

Arda Öztürk de Özgürlük Şubesi’nin öğrencilerinden. Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezi olmasa, ücretli bir kursa gitme konusunda sıkıntı yaşayacağını dile getirerek, “Böyle bir şey ailemi maddi olarak zorlayacaktı. Sonra hocalarımız haber verince, biz de buraya geldik. Hem benim için, hem de ailem için burası çok iyi oldu” dedi.

“Hayalim doktor olmak” diyen Zeynep Polat ise, “Ben burada oturuyorum. Kursun açıldığını gördüğümde çok mutlu olmuştum. Bunu çok büyük bir fırsat gibi görüyorum. Değerlendireceğime de söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor