Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarafından Geçtiğimiz Günlerde Düzenlenen Sosyal Politikalar Çalıştayı’nın Sonuç Raporu Hazırlandı

Çalıştay raporunda, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalara rehberlik edecek ilkeler yer aldı.

14 Ağustos 2019 Çarşamba, 12:25
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarafından Geçtiğimiz Günlerde Düzenlenen Sosyal Politikalar Çalıştayı’nın Sonuç Raporu Hazırlandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Dezavantajlı grupların sorunlarına odaklanarak, çözüm önerilerinin görüşüldüğü çalıştayda, bu grupların sorunlarının çözümüne yönelik farkındalık çalışmalarının yapılmasının yanı sıra teknik, sosyal ve kamusal bilgi ve becerilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleşen Sosyal Politikalar Çalıştayı, aktif kurum, kuruluş ve uzmanların katılımıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hedeflerinin şekillenmesinde önemli bir paya sahip oldu. Çalıştayda yaşlılar, gençler, çocuklar, engelliler, mülteciler, toplumsal cinsiyet, sosyal yardım ve bağımlılık başlıkları üzerinde durulurken, paydaşlar tarafından sunulan öneri ve talepler dikkate alındı. Çalıştayda dezavantajlı grupların sorunlarına odaklanılarak, çözüm önerileri görüşüldü.
Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çalışmalarını şekillendirecek bir rapor hazırlandı
84 kurum ve 150 kişinin katıldığı çalıştay sonrası eldeki veriler doğrultusunda Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çalışmalarını şekillendirecek bir rapor hazırlandı. Raporda ele alınan konular; işbirliği, mekan desteği, ulaşım dolaşım imkanları, farkındalık çalışmaları, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları, sosyal etkinlikler, yardımlar, güçlendirme, tıbbi destek ve idari düzenlemeler başlıkları altında toplandı.
Sorunların çözüm önerileriyle birlikte ele alındığı çalıştaydan çıkan rapor; işbirliği, mekan desteği, farkındalık çalışmaları, eğitim, sosyal etkinlikler ve yardımlar gibi konularda üretilecek çalışmalara rehber oluşturacak.
Hizmet ve projelere rehberlik edecek 10 ilke belirlendi
Çalıştayda görüşülen konular ışığında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki dönem çalışmalarına rehberlik etmek amacıyla belirlenen 10 ana ilke, yapılacak hizmet ve projelerinde mihenk taşı olacak.
Bu doğrultuda; Büyükşehir Belediyesi, sosyal politikalar alanındaki çalışmaların başarısı için sahada aktif olan diğer kurum ve kuruluşlarla mevcut işbirliğini değerlendirerek, farklı hedef grupların sorunlarının çözümünde işlevsel alan, mekan ve tesislerin sayısının ve niteliğinin artması konusunda çalışmalar yapabilecek.
Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hizmetlerini planlarken, hem hedef grupların toplumsal ve ekonomik hataya katılabilmesi, sorunlarının çözülmesi, hem de sahada aktif diğer aktörlerin çalışmasına destek olmak adına ulaşım hizmetleri sağlanması gerektiği üzerinde duruldu.
Dezavantajlı grupların sorunlarının çözümüne yönelik farkındalık çalışmalarının yapılmasının yanı sıra bu grupların teknik, sosyal ve kamusal bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için eğitim çalışmalarının düzenlenmesi konusu da göz önünde bulundurulacak çalışmalar yapılabileceği belirtildi.
Hem toplumsal uyum hem de motivasyon adına sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, sosyal yardımların nitelik ve kapsam açısından geliştirilmesi ve dezavantajlı bireylerin sosyal sorunları kadar sağlık sorunlarının da giderilmesi için yürütülecek çalışmaların, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri arasında yer alacağı vurgulandı.
Dezavantajlı bireylerin ekonomik sorunlarının çözümünde yardımlar kadar önemli bir boyut olan kişilerin gelir elde edebileceği girişimlerde bulunabilecekleri becerilere, imkanlara ve ayrıcalıklara sahip olması konusunun da Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı hizmetlerde dikkate alınması üzerinde duruldu.
Tüm bu politikaları geliştirip, uygulamaya gidebilmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin idari düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekliliği de raporda ele alınan konular arasında yer aldı.
Tüm bu çalışmalar neticesinde daha verimli bir çalışma sistemi kurulacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, düzenlediği çalıştay ve burada görüşülen konular ışığında hizmet ve projelerini geliştirerek, daha verimli ve katılımcı bir çalışma sistemi kurmayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”