Mersin Büyükşehir Belediyesi, Trafik Akışında Sıkıntı Yaşanan Kavşağa Çözüm Getirdi

Tarsus’ta sürücülerin yoğun olarak kullandığı ve trafik akış altyapısında eksikler olan Atatürk Caddesi ile Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin kesiştiği ve “Konak Kavşağı” olarak adlandırılan noktaya Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenleme yapıldı.

19 Mayıs 2020 Salı, 11:27
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Trafik Akışında Sıkıntı Yaşanan Kavşağa Çözüm Getirdi
-

Tarsus-Çamlıyayla yol güzergahının da başlangıcı olan kavşak için hazırlanan proje doğrultusunda, Atatürk Caddesi’nin gidiş-geliş yönü ile Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’ne giriş ve çıkışlarda yeni düzenleme yapıldı. Trafik ışıklarının da konulacağı çalışmalar kapsamında söz konusu kavşak yeniden asfaltlanırken, çevre düzenlemesi de gerçekleştiriliyor.
Tarsus’ta trafik akışının sağlanmasında sorun yaşanan ve zaman zaman da istenmeyen kazaların meydana geldiği Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi ile Atatürk Caddesi’nin kesiştiği ve “Konak Kavşağı” olarak adlandırılan noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje dahilinde düzenleme çalışması yapıldı.
Trafik akışının seri ve güvenli şekilde akması sağlanıyor
Tarsus’ta trafik akışının seri ve güvenli şekilde sağlanması için birçok kavşakta düzenleme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, buna bir yenisi daha ekledi. Çamlıyayla ile Tarsus’u bağlayan, bunun yanı sıra hem yaylacıların, hem de kırsal bölgede yaşayan vatandaşların sıklıkla kullandıkları Atatürk Caddesi’nin bitiş bölümü ile yeni yerleşim alanlarından Konak Bölgesi’ne uzanan Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin kesiştiği kavşağa, Büyükşehir ekipleri tarafından yeni düzenleme çalışması gerçekleştirildi.
Özel olarak hazırlanan proje uygulandı
Aşırı yoğunluk nedeniyle özellikle yaz aylarında zaman zaman kazaların yaşandığı kavşakla ilgili özel olarak hazırlanan proje dahilinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol bakım ve onarım ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Proje doğrultusunda, Atatürk Caddesi’nin gidiş-geliş yönü ile Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’ne giriş ve çıkışlarda yeni düzenleme yapıldı. Yol genişletme faaliyetinin de yerine getirildiği çalışmalar kapsamında, yıpranan asfaltın sökülerek yenilenmesi ve bordür taş döşemesi de gerçekleştirildi. Çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğü kavşağa önümüzdeki günlerde trafik ışıkları da takılacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un yeni genişleme alanı olan Konak Bölgesi’nden geçen Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin eksik kalan refüj bordür taş döşeme işlemlerini ve asfalt tamamlama faaliyetlerini de yerine getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”