Mersin Büyükşehir Belediyesinin Bakımını Yaptığı 40 Kişilik Konukevi ve Bungalov Evleri Sağlık Çalışanlarının Kullanımına Sunuldu

156 yataklı Macit Özcan Spor Kompleksi’ni sağlık çalışanlarının kalabilmesi için hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta bulunan 40 kişilik Berdan Konukevi’ni de sağlık çalışanlarının kalabilmesi için hizmete açtı. Koronavirüs salgınında olağanüstü gayret gösteren sağlık çalışanlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye, yanlarında yer almaya devam ediyor.

13 Nisan 2020 Pazartesi, 10:50
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Bakımını Yaptığı 40 Kişilik Konukevi ve Bungalov Evleri Sağlık Çalışanlarının Kullanımına Sunuldu
-

Yemekhanesi, çamaşırhanesi, toplantı odası, bahçesi, otoparkı ve daha birçok bölümü bulunan konukevinin her bir noktası dezenfekte edilip, tüm eksikleri giderildi. Yine Büyükşehir’e ait olan Berdan Barajı’ndaki Tarsus Gençlik Kampı içerisinde bulunan çift kişilik 18 bungalov evin de bakımları yapıldı ve sağlık çalışanlarının hizmetine sunuldu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, Koronavirüs (COVID-19) salgınında olağanüstü çaba harcayan sağlık çalışanlarının kalabilmeleri için Büyükşehir’in bünyesindeki tesisler bir bir hazır hale getiriliyor.
156 yataklı Macit Özcan Spor Kompleksi’ni sağlık çalışanlarına açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta da yüzbinlerce vatandaşa hizmet veren sağlık çalışanlarının rahatlıkla kalabilecekleri Berdan Konukevi’ni hazır duruma getirdi. Çalışmalar kapsamında yine Büyükşehir’e ait olan Berdan Barajı’ndaki Tarsus Gençlik Kampı’nda yer alan çift kişilik 18 bungalov evin de bakımları ve çevre temizlikleri yapıldı.
Konukevi’nin 40 kişilik kapasitesi bulunuyor
MESKİ Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yanında bulunan ve geniş bir alan içerisinde yer alan Berdan Konukevi, 40 kişilik kapasiteye sahip. İçerisinde yemekhanesi, çamaşırhanesi, toplantı odası, otoparkı ve yine bağımsız şekilde yemek salonu bulunan konukevindeki tüm odalar Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı personeli tarafından tek tek bakımdan geçirildi.
Odalardaki su ve elektrik tesisatları, internet sağlayıcıları, klima tesisatı, yatak ve diğer ekipmanların bakımı, güvenlik kamera sistemi tek tek kontrolden geçirilirken, eksikler ise giderildi. Tesisin tüm noktaları dezenfekte edilirken, boya gerektiren noktalar ise boyandı. Konukevinde hizmet verecek aşçı, güvenlik görevlileri, kat görevlileri ile diğer personel ise hazır hale getirildi.
Hastanede verdikleri hizmetlerden sonra sevdikleri zarar görmemesi için evlerine gitmek istemeyen doktor ve diğer sağlık çalışanlarının rahatlıkla kalabilecekleri konukevinde, giyilen iş kıyafetlerinin yıkanması içinde kapsamlı çamaşırhane bulunuyor. Konukevinde, yine sağlık çalışanlarının araçlarının yıkanması ve dezenfekte edilmesi için de hazırlıklar tamamlandı.
Otel konforunda hizmet verecek olan konukevi bahçesinde de gerekli olan bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Tesisin ana yola bağlantı yolu ile MESKİ Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi yolu da ayrılarak tamamen bağımsız hale getirildi.
Bungalov evlerin bakımı yapıldı
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda yer alan bungalov evlerinde temizlik ve bakımları yapılarak sağlık çalışanlarının rahatlıkla kalabilecekleri bir hale getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti