Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nın İlk Günü Başlattığı Günlük 5 Bin Ücretsiz İftar Yemeği Dağıtımında Kapasite Artırıldı

Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde başlayan hizmeti bu hafta Erdemli ve Silifke’ye de ulaştırdıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, “Hafta sonuna kadar bu sayıyı 10 bine kadar artırmayı düşüyoruz. Ayrıca 13 ilçemizde de bu hizmetimizi yaygınlaştırarak Mersin’in her yerindeki vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz” dedi.

21 Nisan 2021 Çarşamba, 10:24
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nın İlk Günü Başlattığı Günlük 5 Bin Ücretsiz İftar Yemeği Dağıtımında Kapasite Artırıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Ramazan Ayı’nda başlattığı ücretsiz iftar yemeği dağıtımları günlük 5 binden 7 bin 500 seviyelerine yükseldi. Bugüne kadar 50 bine yakın yurttaşa, içerisinde kavurma, pilav ve tatlı bulunan menüler ulaştırıldı. Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde başlayan hizmete Erdemli ve Silifke ilçeleri de eklendi. Günlük yemek kapasitesinin gelecek haftaya kadar 10 bine çıkarılması ve hizmetin ilerleyen günlerde 13 ilçede yaygınlaştırılması planlanıyor.

Ücretsiz yemek dağıtımını Başkan Seçer duyurmuştu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının ikinci birleşiminde hizmeti duyuran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “21 noktada Mahalle Mutfaklarımız hizmete devam edecek. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 3 ilçemizin 3 mahallesinde ücretsiz yemek dağıtımı yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Hafta sonu 15 bin yemek dağıtıldı

İçerisinde kavurma, pilav ve tatlı bulunan menüler, Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nde günlük olarak hazırlanıyor. Ekipler, araçlara yüklenen paketleri özellikle dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşların kapısına kadar ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, bugüne kadar toplam 47 bin 500 ücretsiz iftar yemeği dağıtıldığını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan’ın ilk gününden itibaren 3 ilçemizden başlamak üzere vatandaşlarımıza ücretsiz olarak iftar yemekleri ikramında bulunuyoruz. Hafta sonu yasaklarını da fırsat bilerek vatandaşlarımıza daha hızlı ve fazla hizmet sunmak adına cumartesi ve pazar günü toplam 15 bin adet yemeğimizi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Erdemli ve Silifke ilçelerimizi de ekledik. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz, bu hizmetten çok memnunlar” dedi.

“Hafta sonuna kadar bu sayıyı 10 bine kadar artırmayı düşünüyoruz”

Yıldırım, gelecek haftaya kadar günlük yemek dağıtım sayısını 10 bine yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Günlük yemek sayımız 7 bin 500’lere kadar ulaştı. Hafta sonuna kadar bu sayıyı 10 bine kadar artırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 13 ilçemizde de bu hizmetimizi yaygınlaştırarak Mersin’in her yerindeki vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor