Mersin Büyükşehir, Birçok Mahalleyi Bağlayan Abdi İpekçi Caddesi’nde Gönülleri de Bağladı

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin Akdeniz ilçesi sınırlarında bulunan Abdi İpekçi Caddesi ve Köprüler Caddesi'nde tamamladığı önce altyapı ve sonrasındaki yol çalışmaları, vatandaşlardan tam not aldı.

08 Ocak 2023 Pazar, 10:24
Mersin Büyükşehir, Birçok Mahalleyi Bağlayan Abdi İpekçi Caddesi’nde Gönülleri de Bağladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Akdeniz ilçesine bağlı Çay, Çilek ve Dikilitaş Mahalleleri’nin bağlantı yolu olan Abdi İpekçi Caddesi ve yine aynı bölgedeki Köprüler Caddesi'nde tamamladığı altyapı ve yol çalışması, vatandaşlardan büyük beğeni aldı.
Mahalleliler, 850 metrelik Abdi İpekçi ve 1600 metrelik Köprüler Caddeleri’ndeki altyapı çalışmalarının ardından, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerince yapılan asfalt ve kaldırım çalışmasıyla, önceden yaşadıkları su birikintilerinden de kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bayazıt: “Diğer ilçelerimizde olduğu gibi bu caddemizi de aynı kalitede yaptık”

Tamamlanan yol çalışmalarını değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi'nde Kalite Kontrol Şefi olarak görev yapan Jeoloji Mühendisi Serkan Bayazıt, “Abdi İpekçi Caddemizde altyapı çalışmasının akabinde, gerekli asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamlayarak yolu trafiğe açtık. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi, bu caddelerimizi de aynı kalitede yaptık. Her daim vatandaşlarımız için görev almaktayız, hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Dikilitaş Mahalle Muhtarı Yaman: “Çocuklar okula giderken çizmelerini çekmeden gidemiyordu”

Çalışmayı, “Çok güzel” ifadesiyle yorumlayan Dikilitaş Mahalle Muhtarı Mahmut Yaman, “Yağmur her yağdığında buralar su altında kalıyordu. Yağmursuyu giderleri için iyi çalıştılar. Yolumuz da gerçekten çok güzel oldu. Abdi İpekçi Caddesi ve 138. Cadde, ikisi de süper oldu. Ben bugüne kadar böyle güzel bir asfalt görmedim. Daha önce yağmur yağdığı zaman vatandaşlar yukardaki camiye, çocuklar da okula giderken çizmelerini çekmeden gidemiyordu. Şu anda yağmur yağdığı zaman su, giderlerden akıp gidiyor” diye konuştu.

Çay Mahallesi Muhtarı Akyol: “30 senedir Mersin’deyim, böyle güzel çalışma görmedim”

Altyapı ve yol çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol, “3 dönemdir muhtarlık yapıyorum. 30 senedir Mersin’deyim, böyle güzel bir çalışma görmedim. Vahap Başkanıma teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın ne istekleri olduysa yerine getirdi” dedi.

Çilek Mahallesi Muhtarı Tomak: “Pozcu’daki çalışmanın aynısını burada da gördük”

Abdi İpekçi Caddesi’nin, 10’a yakın mahallenin kullandığı yoğunluklu bir cadde olduğunu vurgulayan Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak, “Nüfus olarak ortalama 40 bin kişiye hitap eden bir yer. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız buraya el attı. Burası bizim için daha önce, içinden çıkılmaz bir yoldu. Belediye Başkanımız, burayı ötekileştirmeden yaptı” ifadelerini kullandı. Yolun kalitesini de değerlendiren Tomak, “Çok adil, harika bir iş yaptılar. Pozcu’da, Mezitli’de yapılan çalışmanın aynısını, biz burada da gördük. Aynı kalitede asfaltımız döküldü. Yollarımız ve kaldırımlarımız da harika oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız, hiç kimseyi ve hiçbir yeri ötekileştirmeden çalışan, sosyal belediyecilik anlayışı geniş bir insan. Çilek Mahallesi halkının, bu konuda kendisine çok olumlu düşünceleri var” diye konuştu.

Vatandaşlar: “Otobanda olmayan yolları, Çilek Mahallesi’ne yaptılar”

8 senedir caddede esnaf olduğunu belirten Hasan Ayhan, “Eskiden burada su birikiyordu. Yağmur yağdığı zaman, kahvenin içine kadar geliyordu. Yol yapıldıktan sonra sıkıntı kalmadı. Su kayıp gidiyor. Yolumuz güzel. Allah, Başkanımızdan bin kere razı olsun” dedi.

35 yıl önce Adıyaman’dan Mersin’e göç edip Çilek Mahallesi’ne yerleştiklerini söyleyen esnaf Cihan Özer ise, “Çok belediye gördüm, ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, gerçekten mahalleye çok değer veriyor. Otobanda olmayan yolları Çilek Mahallesi’ne yaptı. Hayal bile edemezdik. Bize değer veriyor. İnsan, değer veren bir belediye başkanı görünce mutlu oluyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”