Mersin Büyükşehir Meclisinde İşçi Tartışması

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Ekim Ayı Toplantısı Birinci Birleşimi gergin anlara sahne olurken Başkan Seçer, işten çıkarılan işçilerle ilgili konuştu.

15 Ekim 2019 Salı, 09:08
Mersin Büyükşehir Meclisinde İşçi Tartışması
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Ekim Ayı Toplantısı Birinci Birleşimi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan yoklama ile başladı.

Büyükşehir Belediyesinden işten çıkarılan işçilerle ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Vahap Seçer, “Belediyeler dingonun ahırı değil. Çalışanlarımız tarafından provoke ediliyoruz. İşçi çıkarmaya da almaya da devam edeceğim. Bu para sizlerin. Ben bunu çaldıramam, bunu israf edemem” dedi.

Zaman zaman sesini yükselten Seçer, “6 aydır açıklamalar yaparken personel rejimiyle başladık. Ben kamuoyu önünden kaçırmıyorum; ne kadar eleman aldım, nereye aldım, ne kadar işçi çıkarttım, neden çıkarttım. Böyle ahkam kesmekle olmuyor bu işler. Silifke Belediyesi de Anamur Belediyesi de işçi çıkarıyor. Diğer birçok belediye de işçi çıkarmaya devam edecek. Ben de işçi çıkarmaya devam edeceğim. Bağırarak söylüyorum, işçi alımları da devam edecek. Benim hizmet yapmam lazım. Sokaklar pislikten geçilmiyor, parkları temizletiliyorum. 100 kadın eleman aldım ve tamamen siyasi saiklerden, torpilden uzak. Çünkü benim çalışmaya ihtiyacım var. Ben partililerime de söylüyorum bunu; buradan da haykırıyorum; 4,5 yıl sonra Mersin halkına ben hesap vereceğim. Yok öyle ‘üç köfte 15 kuruş’. ‘Çocuğumuz var’, o zaman işine bakaydı.

O zaman bir siyasi partinin bahçesine saklanmayaydı. Geleydi çalışaydı, maaşını alaydı. Yapmayız yanlış. Neden ben çalışan, çocuğun rızkını çıkaran bir insanın günahına gireyim? Bu kadar mı vicdansız bir adamım? O kadar da ideolojik saplantısı olan bir adam değilim. Bunu yapmam. Bu kadar bürokratın hepsi mi bana oy verdi? İşini iyi yapan kaldı, işini iyi yapmayan gitti. Yapmayın, biz yarın halkın karşısına çıkacağız. Bu para sizlerin. Ben bunu çaldıramam, bunu israf edemem.

Karşıma gelip ahkam kesip çalışmayan adamlara maaş olarak veremem. Yanlış yere işten çıkartılanlar olabilir. Uyarıları dikkate alıyorum. Hala ısrarla ‘Vahap Seçer, siyaseten bunu yapıyor’ diyenlere mahkeme yolu açık. Bunu engelleyemeyiz. Bu tartışmaları da meclis ortamına siyaseten getirmeyi doğru bulmuyorum. Aldığım kararlar mersin halkının zararına ise ayrımcılık ise bir zümreyi yok etmeye yönelikse siz benim karşımda durun ama bu şekilde değil” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
dxfchgjhk kojıhuy
22:42
31 Ocak 2021 Pazar
Bazı CHP'liler. (Herkesi kastetmiyorum) Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde şimdiki CHP döneminde haksız yere işten çıkarılanlar acaba var mıdır, yok mudur? Sizler kendinizi ilgilendiren bu konuyu gündeme getirmemeye devam edin.
78.180.39.49
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor