Mersin Büyükşehir, Meteoroloji’nin "Kırmızı Kod"lu Uyarısı Üzerine Önlemini Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “kırmızı kodlu” aşırı yağış ve sel uyarısı üzerine tüm birimleri ile teyakkuza geçerek, önlem aldı. Uyarılar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Kriz Masası oluşturarak ekipleri hazır duruma getirdi.

06 Ocak 2020 Pazartesi, 09:47
G: 06.01.2020 - 20:00
Mersin Büyükşehir, Meteoroloji’nin "Kırmızı Kod"lu Uyarısı Üzerine Önlemini Aldı
-

Vatandaşların aşırı yağış nedeniyle yaşayabileceği sıkıntıların önüne geçmek için oluşturulan Kriz Masası’nın kontrolünde ALO 185 ve 444 2 153 çağrı merkezleri, WhatsApp hatları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla irtibata geçmeleri ile olaylara anında müdahale edilecek.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Mersin için “kırmızı kod” verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, vatandaşları kuvvetli meteorolojik hadiselere karşı uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında Mersin için de kırmızı kodlu uyarı yapıldı.
Genel Müdürlükten Mersin’nde yarın sabah saatlerinden itibaren görülecek kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi, başta MESKİ olmak üzere İtfaiye Dairesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Fen İşleri Dairesi ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın tüm ekiplerini koordineli bir çalışma programı ile görevlendirdi.
Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in iç ve dağlık kesimlerinde görülmesi beklenen yağışlarda oluşabilecek su baskınları, sel, taşkın, buzlanma ve don olaylarına karşı Mersin halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla tedbirini aldı. Büyükşehir, yağışlar boyunca gelen ihbarlar karşısında, ekiplerini yönlendirerek, olaylara anında müdahale edecek.
Büyükşehir birimleri tüm ekipleri ve araçları ile hazır
Yağışlar öncesi MESKİ tüm tedbirlerini aldı. Son yağışlar sonrası il genelinde yağmur suyu toplayıcı ızgaraları ile yağmur suyu kanalları temizlenmiş ve gerekli görülen bölgelerde yağmur suyu hatlarına müdahale edilerek bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştı. Geçen yağış sırasında üstyapısı olmayan bazı sokaklarda yağmur suyuyla birlikte yüzeydeki kum, çakıl vb. gibi yağmur suyu mazgallarının su almasını engelleyen maddeler, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri tarafından ortaklaşa olarak temizlenmiş, tıkanan mazgallar kısa sürede açılmıştı.
Oluşabilecek yağışlara karşı terfi pompalarında gerekli önlemler alınırken, bazı bölgelere yeni yağmursuyu ızgaralarının yapımı gerçekleştirildi. Beklenen yağmur öncesi nöbetçi ekip ve araçlar hazır durumda bulunuyor.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı 558 personel, 108 araç ve 81 motopomp ile, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı 105 personel 10 araç ile, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ise 110 personel ve 20 araç ile olası felaketlere karşı hazır olacak.
Metrekareye 100-200 kilogram yağış olması bekleniyor
6 Ocak Pazartesi sabah saatlerinden itibaren görülecek olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların Çarşamba günü sabah saatlerine kadar Mersin il merkezi ve kıyı ilçelerinde 100-200 kilogram/metrekare olması bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı ekipler görev başında olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
şahin
08:52
7 Ocak 2020 Salı
böylesi günlerde neden belediye otobüsleri çalışmıyor sebe bi nedir kimse acıklama yapmıyor
78.180.10.189
Sevkat
14:31
6 Ocak 2020 Pazartesi
Aileler yetersiz kalabiliyor ama devletimizin yetersiz kalması imkansız başımız sıkıştığında yetersiz kaldığımız zamanlarda devletimizin şefkatli kollarına siginmaliyiz doğru insanlarla
85.107.82.159
Deniz
10:11
6 Ocak 2020 Pazartesi
Okullarda tatil olmalıydı o zaman.Neden tatil değil.
176.220.18.0
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti