Mersin Büyükşehir, Rıfat Uslu Caddesi’ni Duble Yol Olarak Hizmete Açtı

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in kronikleşen sorunlarından biri olan ve yurttaşları mağdur eden Rıfat Uslu Caddesi’ndeki yol sorununu çözdü. Büyükşehir ekipleri, söz konusu caddede asfalt çalışmasını tamamladı ve yakın zaman önce caddeyi trafiğe açtı.

14 Ekim 2020 Çarşamba, 07:24
Mersin Büyükşehir, Rıfat Uslu Caddesi’ni Duble Yol Olarak Hizmete Açtı
-

Kuvayi Milliye, Gözne ve Rıfat Uslu caddelerinin kesişim noktasında yıllardır yaşanan trafik sorunu böylece sona erdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmalarının ardından kamulaştırma sorunu nedeniyle yapılamadığı için yurttaşları da mağdur eden Toroslar İlçesi Akbelen Mahallesi Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi, duble yol olarak hizmete açıldı.

2 bin 300 ton BSK imalatı gerçekleştirildi
Büyükşehir ekiplerinin caddede gerçekleştirdiği çalışmaların öncesinde, üçüncü çevreyolunda batıdan doğu istikametine seyahat eden sürücüler söz konusu bölgede tıkanıyor, yola alternatif ara sokaklardan devam ediyordu. Yol yapım, bakım ve onarım ekiplerinin çalışmaları kapsamında 350 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki yola 2 bin 300 ton BSK imalatı gerçekleştirildi. Bunun 1300 tonu binder, 1000 tonu ise aşınma olarak döküldü. Çalışmalarda 3 bin ton temel malzeme kullanıldı.
Ayrıca çift yönlü kaldırım imalatı gerçekleştirilen yolda 2 bin metrekare döşeme yapıldı. 300 metre uzunluğundaki orta refüjde ise çift yönlü toplam 2 bin 200 metre bordür imalatı yapıldı.

Başkan Seçer, geçtiğimiz günlerde Rıfat Uslu Caddesi’nde incelemelerde bulunmuştu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Toroslar’da Büyükşehir Belediyesi tarafından duble yol olarak hizmete açılan Rıfat Uslu Caddesi’nde incelemelerde bulunmuştu. Mahalle sakinleri inceleme esnasında çalışmalardan dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletmişti.

“30 yıllık Çileli bekleyiş sona erdi”
Caddenin yapımı için 30 yıldır beklediklerini söyleyen Yusuf Kılıç Mahalle Muhtarı Muhammet Akça, gençlik yıllarından beri yolun yapılacağı söylentisinin olduğunu ifade ederek, “30 yıldır vatandaşlarımızın hasretle açılmasını beklediği bir yoldu. Burası Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in talimatlarıyla çok kısa sürede yol yapım çalışmaları başladı. Sonunda da güzel bir iş çıktı. 30 yılın sonunda bu iş Vahap Seçer Başkanımız’a nasip oldu. Çileli bekleyiş sona erdi. Bir de yine mahallemizin kanayan yarası olan ve yağmursuyu sorunu yaşadığımız 217. caddemizde MESKİ ekipleri kısa bir süre önce altyapıyı yeniledi. Güzel bir iş çıkardılar. Vahap Başkanımız’a yürekten teşekkür ediyorum. Bu yolun açılması bizim omuzumuzda bir dağ gibiydi. Başkanımız bu dağı kaldırdı” dedi.

“Mahallemize yakışacak bir yolumuz oldu”
Akbelen Mahalle Muhtarı Seyhan Teyyar, yapılan çalışmaların birçok mahallenin de trafiğini rahatlattığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma oldu. Yolumuz genişledi. Yolda geçişler artık daha rahat. Daha önce sıkıntılıydı bizim için. Yolumuz, kaldırımlarımız güzel olunca insanlarımız daha rahat bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorlar. Trafik açısından da baktığımızda daha rahat bir ulaşım oluyor. Mahallemize yakışacak bir yolumuz oldu. Yollarımız, kaldırımlarımız yapılıyor, yenileniyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor