Mersin Büyükşehir Sağlık Hizmetleri Uçtan Uca Hizmet Veriyor

Mersin'deki Hasta Nakil Hizmeti Antalya’ya kadar uzandı. Antalya’da yaşayan ve bakıma ihtiyacı olan 86 yaşındaki Süheyla Gökdemir, Mersin Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Hizmeti ile Mersin’e kızı Nilüfer Gür’ün yanına getirildi.

03 Mart 2018 Cumartesi, 13:22
Mersin Büyükşehir Sağlık Hizmetleri Uçtan Uca Hizmet Veriyor
-

Antalya’da yaşayan ve evinde düşerek kalça kemiğini kıran Alzheimer hastası Süheyla Gökdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin Hasta Nakil Hizmeti sayesinde Silifke’de yaşayan kızı Nilüfer Gür’ün yanına getirildi.
Kısa süre önce evde geçirdiği kaza sonrası kalça kemiği kırılan ve ameliyat olan Süheyla Gökdemir’in bakım için Silifke’de yaşayan kızı Nilüfer Gür’ün yanına getirilmesi gerekiyordu. Antalya’da hasta nakil hizmeti alamayan Süheyla Gökdemir’in Mersin’de yaşayan kızı Nilüfer Gür, hasta nakil hizmeti alabilmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlık birimine ulaştı.
Antalya’dan Mersin’e uzanan 485 kilometrelik hizmet
Nilüfer Gür’ün talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil ekipleri, 86 yaşındaki Süheyla Gökdemir’i Antalya’dan Silifke’ye getirerek kızına teslim etti.
Birçok belediyenin gerçekleştirmediği şehir dışı hasta nakil hizmetini hayata geçirerek insanların yardımına koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antalya’dan Mersin’e uzanan bir sağlık serüvenine imza attı.
Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek annesini Silifke’ye getiren Nilüfer Gür, “Annem normalde Antalya’da yaşıyor. Evinde düşünce kalça kemiğini kırdı ve ameliyat oldu. Ben emekli hemşire olduğum için ve evimde bakımı daha kolay olacağı için annemi yanıma almak istedim. Antalya’dan Silifke’ye getirilmesi gerekiyordu. 112 acil servisi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Böyle bir hizmetlerinin olmadığını söylediler. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan birinin vasıtası ile Büyükşehir’in ambulans hizmeti olduğunu öğrendik. Aradık yetkililerle görüştük.  Kısa bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ağabeyimin refakatçiliğinde çok rahat bir şekilde ve çok cüzi bir miktara annemi Antalya’dan Silifke’ye benim yanıma getirdiler” dedi.

“Yaşam mücadelesi veren insanlar için böyle bir hizmetin verilmesi çok güzel”
Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil hizmetini duymadan önce pek çok kuruma başvurduklarını ancak çözüme kavuşturamadıklarını belirten Gür, “Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmadan önce özel ambulansa başvurduk. Yaklaşık 2 bin 500 TL istediler. Biz emekli insanlarız ve maddi durumumuz belli. Bizim bunu karşılamamız mümkün değildi. Büyükşehir Belediyesi çok cüzi bir miktara getirdi ve ben nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Allah bin kere razı olsun. Sadece cenaze için değil yaşam mücadelesi veren insanlar için böyle bir hizmetin verilmesi çok güzel”şeklinde konuştu.

“Doğru bir belediye başkanı seçtiğimizi anladım”
Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil hizmeti olmasa ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyen Gür, hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin ambulans hizmetinin olduğunu duyunca ve bu hizmetten yararlanınca doğru yolda olduğumuzu, doğru bir belediye başkanı seçtiğimizi anladım. Bundan 8 ay önce benim eşim vefat etti. İnsan böyle zamanlarda kendini çok yalnız hissediyor. Ama o zaman da Büyükşehir Belediyesi yanımızdaydı. Biz, yine bir telefonla bütün cenaze hizmetlerini aldık.  Yürekten, gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Vicdanı olmayan bir başkan bu çok özel ve güzel hizmeti yapamaz”
Antalya’da yaşayan ve annesinin bakımı ile ilgilenen Ertuğrul Gökdemir, “Ben Antalya’da yaşıyorum. Antalya’dayken annemle ben ilgilendim. Ameliyat ettirdikten sonra ambulans hizmeti için özel ambulanslara, diğer il ve ilçe belediyelerini başvuru yaptık. Onlarda il içerisinde hizmet verebildiklerini, şehir dışına çıkamadıklarını söylediler. Bunun üzerine kız kardeşim devreye girdi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.  Birkaç saat sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri aradı. Geldiler, annemi aldılar, birlikte yola çıktık. Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve tüm Büyükşehir Belediyesi ekiplerine şükranlarımı sunuyorum” diye belirtti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etmek ve teşekkürlerini iletmek istediğini sözlerine ekleyen Gökdemir, “Antalya’da böyle hizmet yok. Ben yıllarca huzur evinde çalıştım. Yaşlılar ile ilgilenmenin ne olduğunu biliyorum. Vicdanı olmayan bir başkan bu çok özel ve güzel hizmeti yapamaz. Burhanettin Başkan’ın bu hizmeti vermesi şanına yakışır. Burhanettin Başkanımız süper bir insan.  Kendi tabirimle söyleyeyim; Süpermen. Milyonlarca kez teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Burhanettin Başkan’ın gönlüne sağlık”  dedi.
Mersin Hasta Nakil

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti