Mersin Büyükşehir Saha Personeli Dilek Cansız, Atıkları Sanat Eserine Dönüştürüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin saha temizlik personeli Dilek Cansız, mesai arkadaşları ve kendisinin temizlik sırasında bulduğu atıkları sanat eserine dönüştürüyor.

06 Haziran 2021 Pazar, 12:02
Mersin Büyükşehir Saha Personeli Dilek Cansız, Atıkları Sanat Eserine Dönüştürüyor
-

3 çocuk annesi 41 yaşındaki Dilek Cansız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından daha güzel ve temiz bir Mersin için sahada görev yapmak üzere istihdam edilen kadın çalışanlardan bir tanesi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü’nde temizlik personeli olarak sahada görev yapan Dilek Cansız, mesai arkadaşları ve kendisinin temizlik sırasında bulduğu atıkları sanat eserine dönüştürüyor.

Doğada bulduğu atıklardan yaptığı tabloyu Başkan Seçer’e hediye etti

Özellikle bozuk para, evsel atık ve diğer farklı pek çok atığı değerlendirerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran Dilek Cansız, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptığı tablolardan bir tanesini Başkan Seçer’e hediye etti. Dilek Cansız’ın eski mutfak dolabı kapağı üzerine bozuk paralar ve iple kadın figürünü bir ağaç gövdesi şeklinde ortaya çıkardığı tabloyu Başkan Seçer çok beğendi.

Ziyarette saha temizlik personeli Dilek Cansız’a, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir de eşlik etti.

Atıklar Dilek’in elinde hayat buluyor

1.5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Dilek Cansız, bugüne kadar toplam 18 tablo ve onlarca dekoratif ürün ortaya çıkardı. Cansız’ın yaptığı tüm eserler, çevreye vatandaşlar tarafından atılan atıklardan oluştu. Dilek Cansız bugüne kadar tencerelerden duvar saati, çaydanlıktan avize ve farklı pek çok atıktan duvar süsü yaptı.

Ziyarette Başkan Seçer’e tabloyu hediye eden Dilek Cansız, “Bu eski mutfak dolap kapağı. Bozuk paraları arkadaşlarla birlikte topladık, ekip arkadaşlarımızla temizlik sırasında. Bunları pudra, sıva boyası ile yapıştırıcı karıştırarak yaptım. Sağdaki anahtar da bizi işe aldınız ya, Belediye’ye. Bizim anahtarımız, kapımızı açan anahtar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çok teşekkür ediyorum. Çok şık bir hediye. Emeğine sağlık. Çok güzel. Kılıfı da geri dönüşümden, çok güzel” diye konuştu.

Cansız: “Bu anlamlı günde bu tabloyu Başkanımız’a hediye ettim”

Eserlerinde tamamen atıkları kullandığını anlatan Dilek Cansız, “Arkadaşlarımla birlikte bulduğumuz paraları, bulduğumuz çevre atıklarını değerlendirdik. Bu anlamlı günde de bu tabloyu Başkanımız’a hediye etmek için, bizi de kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bize iş imkânı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Tablodaki bozuk paralar biz kadınları anlatıyor. Bizi anlattım. Kökünü yine kadın olarak yaptım. O da biz kadınları anlatıyor. Bu anahtar da Başkanımız bize iş imkânı verdiği, Belediye kapımız açıldığı için bizim anahtarımız o. Onu anlattım. Evde tencerelerden saat yapıyorum gazoz kapaklarından. Çaydanlıktan avizeler yaptım. Bulduğum her şeyi bir şekilde değerlendiriyorum. Vatandaşlara yapmamalarını, atmamalarını, değerlendirmelerini söylüyorum. Biraz daha dikkatli olalım” dedi.

Halisdemir: “Personelimiz Mersin’in daha temiz, huzurlu, mutlu olması için elinden geleni yapıyor”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir de 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü, 5-11 Haziran’ın da Çevre Haftası olarak tüm dünyada çevre konusunda farkındalık belirtmek için kutlandığını hatırlatarak, “Çevremizin temiz olmasını, atıkların atılmamasını, denizimizin, doğamızın kirletilmemesini çok istiyoruz. Kutlamadan ziyade farkındalık günü olarak biz belirtiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelleri gece-gündüz, 24 saat esaslı olarak Mersin’in daha temiz, daha huzurlu, daha mutlu olması için elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

“Mersin daha temiz kalsın istiyoruz”

Çevre konusunda herkesten duyarlılık beklediklerini ifade eden Halisdemir, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızdan şunu bekliyoruz. ‘Nasılsa temizliyorlar’ mantığını bırakmaları gerekiyor. ‘Nasılsa temizleyen var!’ diye yere, sağa, sola, ormana, denize, derelere çöp ve benzeri atıkların atılmaması gerekiyor. Biraz duyarlı olmalarını, mümkünse bu atıkları yanlarında taşıyıp, çöp kovaları, çöp konteynırı ve benzeri yerlerde bertarafını sağlamaları, mümkünse de atmamalarını, daha az atık çıkartmalarını istiyoruz. Bizler elimizden geleni yapacağız arkadaşlarımızla birlikte. Bu kenti temiz tutacağız. Başkanımız çok hassas. Kentte herkes mutlu olsun, kent temiz olsun, ‘Kentimiz mis gibi olsun’ sloganını getirdi. Bizi de çok destekliyor. O açıdan da çok şanslıyız ve teşekkür ediyoruz. Arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Gerçekten şu anda arkadaşımız bir birey olarak burada ama bütün arkadaşları temsilen burada. Yaklaşık 400-500 personelimiz var bu şekilde. Başkanımız bu konuda gerçekten bir farkındalık yarattı. Mersin'e kadın eli değdirdi. Kadın eli değdikten sonra Mersin'de hissedilir derecede bir temizlik görülmeye başlandı. Daha hassaslar çünkü. Biz de çok memnunuz. Teşekkür ediyorum kendisine ve gıyabında tüm personelimize. Mersin daha temiz kalsın, Mersin yeşille mavinin barıştığı, denizin her bölgesinin temiz olduğu bir yer olsun diyoruz. Bu hepimizin görevi. Hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”