Mersin Büyükşehir, Sertifikalı K9 Köpekleri İle Büyükşehirler Arasında Bir İlki Başardı

Ares, Maki ve Melo, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekibinin sertifikalı arama-kurtarma köpekleri olarak görev yapıyor.

07 Kasım 2021 Pazar, 18:00
Mersin Büyükşehir, Sertifikalı K9 Köpekleri İle Büyükşehirler Arasında Bir İlki Başardı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde yer alan can dostlar Ares, Maki ve Melo, sertifikalı arama-kurtarma köpekleri olarak görev yapıyor. İz sürme becerisi ile Ares, kayıp şahısları bulma çalışmalarında yer alıyor. Maki ve Melo ise arama-kurtarma çalışmalarında diğer ekip arkadaşlarıyla birlikte hayat kurtarmak için iz sürüyor. Sertifikalı can dostlar bu özellikleri ile Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor.

İdarecileri ile birlikte eğitimden geçirildiler

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yapılan görüşmeler sonucunda Ares, Maki ve Melo, idarecileri ile birlikte çeşitli eğitimlerden geçirildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan can dostlar, aldıkları sertifikalar sayesinde idarecileri eşliğinde tüm çalışmalarda görev alma iznine sahip olmuş oldu. Ares, Melo ve Maki, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yöneticileri ve personelinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaretinde de yer almıştı.

“Biz bir bütünüz”

Belçika Kurdu adıyla bilinen Belçika Malinois cinsi iz takip köpeği Ares’in idareciliğini Murat Kurtalan, arama-kurtarma köpeklerinden Pointer cinsi Maki’nin idareciliğini Ali Aydilek ve Labrador cinsi Melo’nun idareciliğini ise Mustafa Kemal Büyükoğlu yürütüyor. Ares, Maki ve Melo’nun itfaiye ekibiyle aralarının çok iyi olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü K-9 Birim Amiri Ali Aydilek, “Zaten biz bir bütünüz. İdareci ve personel bir bütün olduğu zaman başarı kaçınılmaz oluyor” dedi.

“Can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız”

İz takip köpeği Ares ve arama-kurtarma köpekleri Maki ve Melo ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydilek, “Sorumluluk alanlarımızda sürekli kayıp şahıs olayları meydana geliyor. İz takip köpeğimiz Ares’le birçok kayıp şahıs olayına müdahale ettik. Elazığ ve İzmir’de yaşanan deprem felaketinde de arama-kurtarma köpeklerimizi iyi bir şekilde kullandık. Bu can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız. Zaten biz bir bütünüz. Köpeklerimiz ve idareci olarak bizler, birlikte iyi şeyler başaracağız” diye konuştu.

“Büyükşehirler arasında bir ilki başardık”

Aydilek, bünyelerinde bulunan iz takip ve arama-kurtarma köpeklerinin sertifikalı olmasının Büyükşehir Belediyeleri arasında bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Köpeklerimize ve idarecilerimize eğitim aldırdık. Bu kursu tamamlamamış olsalardı şu anda burada görev yapıyor olmazlardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında bir ilki başardık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti