Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda

Mersin merkezde 19 Kasım Pazar günü etkili olmaya başlayan yağış ve dolu hayatı olumsuz etkilerken, 20 Kasım Pazartesi günü yaşanması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti.

20 Kasım 2017 Pazartesi, 13:42
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da pazar günü başlayan ve bugün etkisini devam ettirmesi beklenen sağanak yağış dolayısıyla, yaşanabilecek afetin önüne geçebilmek adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yönetti. Olası felaketlerin önüne geçebilmek için koordineli bir çalışma programı ile ekipleri görevlendiren Başkan Kocamaz, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına oluşturulan afet yönetim kriz masasına konuyla ilgili talimat verdi.
19 Kasım Pazar günü öğle saatlerinde başlayan ve etkisini artıran yağmur, kent merkezinde etkili oldu. Yağmurla birlikte şiddetli dolu da hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle araçlar ve vatandaşlar ulaşmak istedikleri noktalara gitmekte güçlük çekti. Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşların imdadına Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti.
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, bugün yer yer çok kuvvetli olması beklenen ve metrekareye 50 ile 75 kg arasında düşmesi tahmin edilen sağanak, gök gürültülü sağanak yağış ve dolu sebebiyle yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Meteoroloji tarafından edinilen yoğun yağış bilgisi doğrultusunda araç ve personel planlaması yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanabilecek olası tehlikelere karşı hazır bekliyor.
Ayrıca 19 Kasım Pazar günü faaliyete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi de (AKOM), gece boyunca gelebilecek ihbarlar karşısında, müdahale ekiplerini yönlendirecek ve gereken tüm çalışmalarını gerçekleştirecek. İtfaiye Dairesi Başkanlığı merkez binası dışındaki itfaiye grup amirliklerinde ise personel, iş makinası, ambulans ve arazi pikapları konuşlandıran Büyükşehir Belediyesi, böylelikle olası sel ve su baskınlarına anında müdahale edecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su boşaltmadan, ev ve iş yerlerini kurtarmaya; cadde ve sokakların trafiğe açılmasından, mazgalların temizliğine;  ambulans hizmetlerinden, derelerin taşkınlara karşı korunmasına kadar tüm güvenlik önlemlerini aldı.
Meteorolojiden edinilen günlük hava tahmin raporuna göre bölge genelinde çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bölge genelinde ise hava sıcaklığı 2 ile 5 derece arasında düşecek ve günün ilk saatlerinde kuzey-kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden orta kuvette yer yer kuvvetli olarak rüzgâr esecek.
Pazar günü metrekareye 31.8 kg yağış düştü
Mersin Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, 19 Kasım Pazar günü, gün içerisinde metrekareye düşen yağış miktarı toplam 31.8 kg oldu. Pazar günü saat 13.45’de başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış aralıksız olarak 16.30’a kadar devam etti ve özellikle 14.30-15.10 saatleri arasında yer yer şiddetini artırdı. Bu saatler arasındaki 40 dakikalık sürede ise metrekareye yaklaşık 20 kg yağış düştü. Pazar günü gün içinde gerçekleşen yağışın yanında ayrıca 14.45-15.15 saatleri arasında 30 dakika boyunca dolu hadisesi yaşandı. Gerçekleşen dolu hadisesi 15 dakika kadar fındık ve yer yer ceviz büyüklüğünde düşerken, bazı bölgelerde 10-15 cm kadar dolu yağışı yükseltisi etkili oldu.
19 Kasım Pazar günü İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na gelen toplam 118 vaka bildirimlerinin hepsine ulaşıldı ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olası bir afetin daha önüne geçti. AKOM’a ise yol tahribatı, ev ve iş yerleri baskınları ile vatandaş kurtarma gibi vakalar ağırlıklı olarak geldi.
Kente kısa sürede fazla miktarda düşen yağış, özellikle çukur alanlarda su baskınlarına ve trafiğin aksamasına sebep oldu. Özellikle Yenişehir ve Toroslar ilçelerinden MESKİ Şikayet Hattı’na yaklaşık 500 kadar su baskını ihbarı geldi. Dolu hadisesi gök gürültülü sağanak yağışla birlikte Mezitli-Davultepe güneyinde deniz üzerinden gelerek Viranşehir, Yenişehir merkez ilçesi, Toroslar İlçesi’nin kuzeyi doğrultusunda hareket ederek hat üzerindeki ulaşımı aksattı ve maddi hasarlara sebep oldu. Aynı zamanda yağış ve dolu hadisesi özellikle yerleşim yerleri üzerinde ve tarım arazilerinde etkili olurken, Mersin merkezde yakın zamanda benzer etki göstermemiş olan dolu hadisesi, ekstrem meteorolojik hadise olarak da kayıtlara geçti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar ve gelen bilgiler doğrultusunda vatandaşların mümkün olduğunca trafiğe çıkmamalarını önemle duyurdu.
 
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda
Mersin Büyükşehir, Şiddetli Yağışlara Karşı Teyakkuzda

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
kartal yağmur
14:52
20 Kasım 2017 Pazartesi
Allahtan teyakkuzdalar ahhh birde olmasalar acaba nasıl olurduu sayın Büyük Şehir Belediye Başkanım Macitt gitti geldiniz çok mutlu olduk dedikki şu Tarus altyapısını naal hallettyse burayıda halleder sayın toroslar belediye başkanı sayın hamit tuna beyden lütfen bir sorun nerelerde sıkıntı var diye bizler kendine sorduğumuzda bu sorunların çözüm yeri olarak bizlere MESKİ yi gösteriyor
88.255.219.130
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti