Mersin Büyükşehir, Türkiye’de İlk, Dünyada İkinci Kurum Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından 2012 yılında yayınlanan ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi’nde, işletmeler ile kurumların yol ve trafik güvenliğine yönelik risklerin ortaya çıkarılması ile yönetilmesi konusunda önemli bir standart olan “ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi”ni aldı.

11 Ocak 2020 Cumartesi, 10:05
Mersin Büyükşehir, Türkiye’de İlk, Dünyada İkinci Kurum Oldu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yine bir ilke imza attı. “ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi”ni almaya hak kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bu belgeyi alan ilk belediye, dünyada da ikinci kurum oldu.

Ekim 2019’da dış tetkikler gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından, hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 22-23-24 Ekim 2019 tarihlerinde ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi dış tetkiki gerçekleştirildi.

Türk Standartları Enstitüsü’nden gelen tetkik heyeti, ilgili birimlerle görüşerek, detaylı incelemelerde bulundu. Saha tetkiki sonucunda Mersin Büyükşehir Belediyesi, TSE tarafından “ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi”ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi olan ilk belediye olmakla birlikte, dünyada ise Bakü’de SOCAR kurumundan sonra 2. kurum oldu.

Risklerin ortaya çıkarılması ve yönetilmesi konusunda önemli bir standart

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından edinilen bilgiye göre, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından 2012 yılında yayınlanan ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi standardının, işletmeler ile kurumların yol ve trafik güvenliğine yönelik risklerin ortaya çıkarılması ve yönetilmesi konusunda önemli bir standart olduğu belirtildi.

Bu sistemin amaçları arasında, kaza kaynaklı ölüm ve yaralanmaların azaltılması, iş ve işgücü kaybının azaltılması, hizmette yaşanabilecek gecikmelerin önlenmesi, kaza sonucu hizmet ve ürün kaybının önlenmesi ve araç verimliliğinin sağlanması da yer alıyor.

Sistem ile birlikte birçok önemli çalışma yapılacak

TS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında ayrıca, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın görev ve çalışma yönergesinde yer alan, yapım ve bakımından sorumlu olduğu yollarda trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak, sinyalizasyon şebekesinin trafik akışını sürekli kılacak şekilde düzenlemek, elektronik denetleme ve kontrol ile benzeri denetleme sistemlerinin gerektiği gibi çalışmasını temin etmek, akıllı kavşak sistemini kurmak, trafik kontrol yönetim sistemi merkezinin kurulmasına yönelik çalışmalar yapmak ile trafik güvenliği ana planı ve trafik akış programını yapmak ve yaptırmak yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
İboEraslan
23:25
11 Ocak 2020 Cumartesi
O belgeyi verene yazıklar olsun. Dolmuşçular drift yaparak gidiyor , adeta yarışıyorlar. Bunlara belge vermek yerine ehliyetlerini almak lazım. Yazık.
37.155.38.138
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”