Mersin Büyükşehir, Uluslararası Göç Örgütü İle Mevsimlik Tarım İşçilerine Ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü’nün işbirliği ile Adanalıoğlu Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerine yaklaşık 300 adet gıda kolisi ve sağlık paketi yardımı yapıldı.

10 Nisan 2020 Cuma, 09:18
Mersin Büyükşehir, Uluslararası Göç Örgütü İle Mevsimlik Tarım İşçilerine Ulaştı
-

Aralarında Suriyeli işçilerin de yer aldığı mevsimlik tarım işçilerine ulaştırılmak üzere hazırlanan sağlık paketini Uluslararası Göç Örgütü üstlenirken, gıda kolisi yardımını Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte yaptığı bu çalışmalar kentin farklı noktalarında da devam edecek. Sağlık paketleri ihtiyaç sahibi mevsimlik tarım işçilerinin yanı sıra şehir merkezinde yasayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da ulaştırılacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler ve yürütülen sosyal yardım çalışmaları kapsamında çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin de yanında oluyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü’nün işbirliği ile Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerine yaklaşık 300 adet gıda kolisi ve sağlık paketi ulaştırıldı.
Aralarında Suriyeli işçilerin de yer aldığı tarım işçilerine ulaştırılmak üzere hazırlanan sağlık paketini Uluslararası Göç Örgütü üstlenirken, gıda kolisi, sağlık paketinin paketlenmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi.
150 aileye gıda kolisi ve sağlık paketi ulaştırıldı
Büyükşehir Belediyesi, virüs salgını nedeniyle yaşanan bu zorlu süreçte güç şartlarda ekim ve dikim işlerinde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin koşullarını rahatlatmak için çeşitli yardımlarda bulunuyor. Kentin tamamındaki tarım işçilerine düzenli olarak ulaşmayı planlayan Büyükşehir, aralarında Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin de bulunduğu 150 aileye Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile gıda kolisi ve sağlık paketi ulaştırdı. İçinde deterjandan şampuana, sabundan kolonya ve ıslak mendile kadar çeşitli temizlik malzemelerinin yer aldığı sağlık paketini Uluslararası Göç Örgütü üstlenirken, Büyükşehir Belediyesi içinde temel gıda malzemelerinin yer aldığı gıda kolisini hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte yaptığı bu çalışmalar kentin farklı noktalarında da devam edecek. Sağlık paketleri ihtiyaç sahibi mevsimlik tarım işçilerinin yanı sıra şehir merkezinde yasayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da ulaştırılacak.
Çağan Coşkuner: “Toplumsal dayanışmayı güçlendirerek de bu süreci atlatacağız”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Uyum Masası’nda görev yapan Çağan Coşkuner, Büyükşehir’in ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edeceğini ve dayanışma içinde bu sürecin atlatılacağını ifade ederek, “Bugün Adanalıoğlu Mahallesi mevkiinde yer alan mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu bir alandayız. Salgınla mücadele kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteklerimiz devam ediyor. Bugün de yaklaşık 300 adet erzak kolisini ve sağlık paketini ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmak için buradayız. Sağlık paketlerini oluştururken Uluslararası Göç Örgütü’nün de desteği oldu. Onlara da teşekkür ediyoruz. Toplumsal dayanışmayı güçlendirerek de bu süreci atlatacağımızdan eminiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor