Mersin Büyükşehir, Üretici Kadınları Tarsus’ta Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde üretici kadın stantları “Kocaman Bir Biz” sloganıyla bir kez daha Tarsus’ta kuruldu.

02 Nisan 2021 Cuma, 09:40
Mersin Büyükşehir, Üretici Kadınları Tarsus’ta Buluşturdu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticileri desteklemeye ve ürünlerine değer katmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde, üretici kadın stantları “Kocaman Bir Biz” sloganıyla bir kez daha Tarsus’ta kuruldu.

Kadına yönelik çalışmaları, Büyükşehir bünyesinde kadın istihdam oranının artırılmasına ilişkin girişimleri ve özellikle aile ekonomilerine katkı sunmak için çaba harcayan kadınlara destekleriyle dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önem verdiği üretici kadın stantları, farklı birçok ilçeden üretici kadınları bir araya getiriyor.

Kadın üreticiler Tarsus’ta bir araya geldi

Doğal güzelliğiyle cazibe merkezi olan Tarsus Kültür Park içinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami özen gösterilerek açılan stantlarda, el emeği ürünlerin kazanca dönüşmesi ve geleneksel tatların daha geniş kesimlere ulaşması amaçlandı. 50 standın kurulduğu alanda, Mersin’in birçok ilçesinden ve Tarsus’tan toplam 102 kadın üretici 2 gün boyunca ürünlerini satma imkanı buldu.

“Çok güzel bir ortam hazırlanmış”

Pekmez, kayısı, ceviz gibi yöresel tat ve ürünleri yetiştirip aile bütçesine katkı sunduğunu söyleyen üretici kadınlardan Nuriye Kale, “Vahap Seçer’in hazırlamış olduğu bu düzenlemelerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımı bekliyorum. Çok güzel bir ortam hazırlanmış” dedi.

Etkinliğe Mersin’den katılan yazma, bez bebek ve çeşitli elişi ürünler üreten Feray Çelik, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bu etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Bütün üreten kadınları burada bir araya topladı. Katılan bütün kadınlara da hayırlı satışlar diliyorum” diye konuştu.

“Üretmek kelimesini tam anlamıyla yaşayanlardanız”

Seramik ürünlerini açılan stantlarda satma imkanı bulan Dilek Sarı da “Biz seramik ürünler yapıyoruz. Bu ürünlerimiz iki kere fırınlama aşamasından geçiyor. Hepsi kendi el emeğimiz. Açıkçası üretmek kelimesini tam anlamıyla yaşayanlardanız. Böyle bir projede, kadın üreticiler içerisinde yer aldığımız için de çok mutluyuz. Belediyemiz’e böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Mali kaynak yaratmak için yaptığımız bu çalışmalarımız devam edecek”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görev alan Burcu Sert, kadınlara mali destek sağlamak için yapılan stant çalışmalarının bir kez daha Tarsus’ta açıldığını belirterek şunları söyledi:

“Kültür Park’ı seçme nedenlerimizden bir tanesi de içinde bulunduğumuz pandemi koşullarından dolayı alanımız gayet büyük ve açık hava. Parkın belirli noktalarında 13 ilçemizden gelen kadın üreticilerimize satış yapma imkanı sunduk. Yaklaşık 50 standımız var. 102 kadın üreticimiz var. Mali kaynak yaratmak için yaptığımız bu çalışmalarımız diğer ilçelerimizde de ilerleyen zamanlarda devam edecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”