Mersin Büyükşehir'den Kent Orkestrası ve Bando İçin Personel Alım Sınavı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Kent Orkestrası ve Bando yöneticilerini yer almak üzere, alet alımı için sınav gerçekleştirdi.

26 Aralık 2022 Pazartesi, 09:21
Mersin Büyükşehir'den Kent Orkestrası ve Bando İçin Personel Alım Sınavı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
3 gün boyunca süren ve keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, trombon, korno, trompet, trampet, saksafon, davul, elektrogitar ve klavye gibi 13 ayrı dalda yapılan sınava katılan genç müzisyenler, hücum ettikleri operasyonlarla performanslarını sergilediler.
Özdülger: “Amacımız orkestramızı geliştirmek ve büyütmek”
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, sınav hakkında bilgi vererek, “Orkestramızı daha da geliştirip geçen yıl yaşamış olduğumuz sınav takviyeler yapmak amacıyla bu sınavı gerçekleştirdik. Çünkü geçen yıl verdiğimiz sınavda, alım gerçekleştiremediğimiz bazı enstrümanlarımız vardı. Aletleri da bu sınavın içine yerleştirdik. Biz Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği orkestralarımızın içinde de görev alacak, geçen yıl yapıyor olduğumuz sınavımıza destek vererek geliştireceğimiz ve aynı zamanda kent orkestramızı daha da büyüterek, bir yaylı grubu da içinde barındıran orkestraya vermek istiyoruz. Bu başarılı geçen bir sınavdı” dedi.
“Bandomuzun toplumuyla bütünleşmesini istiyoruz”
Kent Orkestrası'nın yanı sıra, bandoyu daha da geliştirmek ve konserleri artırmak istediklerini söyleyen Özdülger, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu gerçekten şehrin en değerlisi. Bunun da her yerde yapılan etkinliklerle ve ilçelerde yapılacak konserlerle daha da görünür olmasını ve halkımızla daha bütünleşmesini istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, kültürel ve mimari işletmelerin ne kadar önemli olduğunu ve bu yapılan gösterilerin, konserlerin, tiyatroların, beğenilen halka dokunarak ne kadar başarıyla gerçekleştirdiğinin sahibiyiz. En büyük hedefe, bunu daha da artırmak” diye konuştu.
“Başkan Seçer'in yaklaşımı bize güç veriyor”
Kent Orkestrası ile Bando'nun yanı sıra, çekici yönetici her birini Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in öngörüsü ve desteği ile hayata geçirdiklerini vurgulayan Özdülger, “Çünkü O'nun bu desteği sayesinde, biz yapmak vizyonuer çalışıyor daha fazla yararlanarak ve daha güçlü bir performansla gerçekleştirebiliyoruz. . O, her zaman bütün şehirde, halka açık etkinliklerin dokunmasını, mekânın bütünleşmesini çok arzu ediyor. O'nun bu yaklaşımı da, bize güç veriyor doğru” ifadelerini kullandı.
“ Çok yetenekli ve başarılı arkadaşları değerlendiriyoruz”
Sınavın çok güzel geçtiği ve katıldığı her sanatçının birbirinden yetenekli olduğu sözlerine ekleyen Özdülger, “Bu yapıları yine çok değerli jüri üyeleriyle oluşturduğumuz bir sınav gerçekleştirdik. Çünkü, sanatın liyakate dayalı ve tam anlamıyla dışarıdan bir değerlendirme öğrencilerini gözetliyor. Bu değerlendirmeler merkezi yapılar yürüttüğü işletmelerin daha da kaliteli olmasını sağlayan ve biz bu mekânı çok da iyi hissediyoruz. Yapmış olduğumuz uygulama da bunun en iyi göstergesi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yere örneğini ortaya koyduğun, rol model oluşturduğumuzun da farkındayız. Bundan dolayı da çok mutlu ve gururluyuz. Sınavlarımız da gayet güzel geçti. Çok yetenekli ve başarılı arkadaşları değerlendiriyoruz. Hepsi birbirinden değerli, hepsi emek veriyor ve gerçekten de o heyecanı bize de yansıtıyor. Çok pozitif geçen bir gözlem, onların da sakin kalmalarını kısıtlamalarımız bir şekilde geçti bu sınav, dedi.
“Müzisyenler için çok iyi bir imkan”
Sınava gitar grubuna katılan Ergün Akkaya, Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu bu sınavın, müzisyenler için çok iyi bir imkan olduğunu belirterek, “Ben sınavın açılacağını, Büyükşehir Belediyesi'nin internet sayfasında gördüm. Bununla ilgili zaten var olan bir çalışma vardı ve belediye ile çalışmak istedim. Heyecanlıyız, bu heyecanı bastırmaya çalışıyoruz. Diğer müzisyen grupları da çok iyiler, ama ortam ve jüri bize moral veriyor” diye konuştu.
“Kent Orkestrası'na, genç ve dinamik bir ekip olduğunu görmek için başvurmak istedim”
Klavyeye katılan Emre Kırbaş ise, sınavın çok heyecan verici ve keyifli olduğunu, “Benim için güzel geçti. Tabi ki heyecan vardı, ama güzel bir deneyimdi benim için. Kent Orkestrası'na genç ve dinamik bir ekip olduğu ve repertuarıma renk katacağını görmek için başvurmak istedim. Kabul edilirsem, arkadaşlarla beraber ortak bir çalışma içinde güzel, keyifli konserler gidişi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti