Mersin Büyükşehir’den Yayla Konserleri Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halk Müziği Topluluğu, Tarsus’a bağlı Çamalan’da ‘Yayla Konseri’ gerçekleştirdi.

14 Temmuz 2023 Cuma, 09:27
Mersin Büyükşehir’den Yayla Konserleri Başladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halk Müziği Topluluğu, havaların ısınmasıyla yaylara çıkan vatandaşlar için düzenlediği konserlerle unutulmaz anlar yaşatıyor.

Tarsus’a bağlı olan Çamalan Mahallesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Topluluğu tarafından ‘Yayla Konseri’ düzenlendi. Unutulmaz türkülerin seslendirildiği konserde, Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu da büyük beğeni topladı.

Çamalan Şehit Burhan Yıldırım Okulu’nun bahçesinde gerçekleşen konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konseri, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da izledi.

Şef Erdal Koşar yönetiminde Anadolu’nun unutulmaz ezgilerinin seslendirildiği konserde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de performansıyla beğeni topladı. Seyircilerin de eşlik ettiği türkülerle birlikte halaylar çekildi. Gecede, yöreye özgü “Mengi” oyunu da oynanırken, vatandaşlara meşhur Tarsus limon dondurması ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Yayla Konserleri kentin 13 ilçesinde devam ediyor.

Muhtar Çatıkkaş: “Biz vatandaş olarak ‘can’ diye hitap ederiz”

Çamalan Mahallesi Muhtarı Mustafa Çatıkkaş, düzenlenen konserden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Biz vatandaş olarak, köylü olarak insanlarımıza ‘can’ diye hitap ederiz. Bizim için hepsi candır. Böyle bir günü yaşattıkları için Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Sibel Irmak: “Bu güzel aktivite, diğer yerlere de yayılacaktır”

Çamalan sakinlerinden Sibel Irmak, “Etkinliğin burada olması adına verilen hizmette emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Böyle etkinliklerin her zaman devam etmesini gönülden istiyoruz. Buralardan yayılan her türlü güzel aktivite, diğer yerlere de yayılacaktır. Gönülden destekliyor ve Vahap Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” derken, Çamalan’ın ileri yaş almış sakinlerinden Derviş Çatal ise, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Mengi, halay oynandı. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Bir Süreden Bu Yana Haber Alınmayan Kişi Evinde Ölü Bulundu.
Cuma Gün Boyu Aralıklarla Etkili Olan Yağmur Hala Devam Ediyor, Peki Mersin’de Yarın Hava Nasıl Olacak? 9 Aralık Cumartesi Mersin Hava Durumu...
Mersin’in Silifke İlçesinde Ambulansa Çarpan Minibüs Devrildi, Sürücü ve Yanındaki Kişi Yaralandı
Meteoroloji Uyarmıştı, Gün Boyu Etkili Olan Sağanak Mersin’in 2 İlçesinde Çileye Döndü
Mezitli Belediye Meclis Üyesi CHP’li Hamide Oylumlu Geçirdiği Kaza Sonrası Kaldırıldığı Hastanede Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, En Başarılı Belediye Başkanları Arasında! Orc Araştırma En Başarılı Belediye Başkanlarını Açıkladı
Mersin Merkez Akdeniz İlçesinde Cami Minaresine Çıkan Kişi Ekiplerin İkna Çalışmasıyla İndirildi
Uluslararası Uyuşturucu Ticareti Yapan S.E.N. İsimli Şahıs Mersin Emniyetinin Çalışmasıyla Yakalandı
Mersin’de Yarın (8 Aralık Cuma) Okullar Tatil mi? Resmi Açıklama Yapıldı mı?
Silahlı Saldırı Sonucu Vefat Eden Sevilen İş İnsanı Tuncay Gengenç'in Katil Zanlısı Polisin Titiz Çalışmasıyla Yakalandı