Mersin Büyükşehir’den Yelken Kulübü’ne Sihirli Dokunuş

Mersin’de denizi seven, yelken sporuna gönül veren ve katkı sağlayanların adresi olan Mersin Yelken Kulübü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

09 Ekim 2017 Pazartesi, 08:50
Mersin Büyükşehir’den Yelken Kulübü’ne Sihirli Dokunuş
-

Yelken sporcularının buluştuğu adres olan Yelken Kulübü, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından baştan aşağı yenilenerek, daha güvenli ve estetik bir çevre düzenine kavuşturuldu.
Teknesi olmayan bireylere tekne yapma imkânı veren, özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, denizin dingin güzelliğine kendilerini vermek isteyenlerin uğrak yeri olan, Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında önemli başarılar elde ederek, pek çok yarışa ev sahipliği yapan Yelken Kulübü’ne Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sihirli elleri dokundu.
Fiziki şartlar açısından uygun olmayan görüntülerin yer aldığı Yelken Kulübünün çevresi temizlenerek, duvarları Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesine bağlı resim ekibi tarafından yapılan resimlerle sanatsal bir görüntüye kavuşturuldu. Yelkenlerin denize açılacağı alan ve kulübün iç kısmı asfaltlanarak, yelken sporu için uygun hale getirilirken, peyzaj düzenlemeleri de yapılarak kulüp sporcuların ve katılımcıların rahatlıkla kullanabileceği bir alana kavuşturuldu. Atıl görünümünden kurtarılarak yeni bir çehre kazanan yelken kulübünün sporcuları da hizmetlerden oldukça memnun.
“Büyükşehir kulübümüzün birçok eksiğini tek bir ricamız ile tamamladı”
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uzun süredir etkileşim halinde olduklarını ve birçok projeye birlikte imza attıklarını belirten Mersin Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Akgün Babaoğlan, “Burhanettin Başkanımız desteğini bizlerden esirgemiyor. Geçen yılda Büyükşehir Belediyesi ile birçok organizasyon ve yarışmalar düzenledik. Büyükşehir’imizin engelli sporcularımızın başarılarında da çok büyük katkısı var. Şu an kulübümüzde antrenmanları devam eden Milli sporcumuz Miray Ulaş kampı burada yaptığında konaklama imkânı Büyükşehir Belediyemiz tarafından verildi. Geçen yıl katıldığı Dünya Şampiyonası’nda bir şanssızlık eseri üçüncülüğü kaybetmişti. Ama bu yıl iki hafta sonra yapılacak yarışlarda çok daha önemli başarılar elde edeceğine inanıyoruz. Bu konularda Büyükşehir’imiz bizlere çok destek veriyor. Son olarak kulübümüzün birçok eksiğini tek bir ricamız ile tamamladılar” dedi.
26-29 Ekim tarihleri arasında Türkiye Yelken Federasyonu’nun düzenlediği bölge yarışlarını Mersin Yelken Kulübü olarak gerçekleştirme hakkını aldıklarını ve Mersin’e pek çok şehirden yarışmak üzere bir çok sporcu ve antrenör katılacağını belirten Babaoğlan,  “Katılacağımız yarışlar şehrimizin turizmine de büyük katkı sağlayacak. Ama sizin de bildiğiniz gibi yelken kulübünün bulunduğu yerin fiziki şartları uygun değildi. Kulübümüzün etrafı sporcularımız ve katılımcılar açısından güvenli değildi. Duvarlarında yazılar vardı, yelkenlerin denize açılacağı yer uygun değildi. Sahilde olduğumuz için güvenlik açısından da uygun olmayan olaylar yaşanıyordu. Düzenlenecek olan yarışmalarda bu olumsuz yanları farklı şehirlerden gelen sporcular da fark edecekti. Büyükşehir Belediyemiz öncelikle sahili sporcularımız ve misafirlerimiz açısından daha güvenli bir hale getirdi” diye belirtti.
Büyükşehir Belediyesi’nin sanat sokağında yapmış olduğu çalışmaları çok beğendiklerini ve benzer çalışmanın yelken kulübüne de yapılmasını rica ettiklerini ifade eden Babaoğlan, “ Sanat sokağına ve şehrin birçok noktasına yapılan estetik çalışmaları çok beğenmiştik. Aynı çalışmaların yelken kulübü için yapılmasını rica ettik.  Sağ olsun bizi kırmadılar. Önce duvarları temizlediler, boyadılar, birbirinden güzel resimler yaptılar. Yollarımızı asfaltladılar. Teknelerimizi indirdiğimiz alan çok kullanışsızdı. O alanları asfaltlayarak bize çok büyük kolaylık sağladılar. Artık katılacağımız yarışlara gönül rahatlığı ile ev sahipliği yapabiliriz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi