Mersin Büyükşehir’in Gezici Kütüphanesi Çay Mahallesi’nde

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gezici Kütüphane otobüsü ‘Kitobüs’ ile ilçe ilçe gezerek ilkokul öğrencileri ile buluşuyor.

27 Kasım 2022 Pazar, 11:15
Mersin Büyükşehir’in Gezici Kütüphanesi Çay Mahallesi’nde
-

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla kenti gezen Gezici Kütüphane’nin bir durağı da, Akdeniz ilçesindeki Çay Mahallesi İlkokulu oldu.

Proje ile öğrencilerin kitap okumayı sevmesi, okuma alışkanlığı kazanması ve bu alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor. Türk ve dünya klasikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen kitaplar, ilköğretim öğrencilerine ve öğretmenlere hediye ediliyor.

‘Kitobüs’ Mersin’i geziyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi öncülüğünde hizmet veren gezici kütüphane “Kitobüs”le tanışan Çay Mahallesi İlkokulu öğrencileri, ilk kez Gezici Kütüphane görmenin mutluluğunu yaşadı. 2 gün boyunca Çay Mahallesi İlkokulu’nun önünde duran Gezici Kütüphane’de çocuklara kitaplar tanıtılırken, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği de anlatıldı. Gezici Kütüphane, talep olduğunda huzurevi, cezaevi ve kreşleri de ziyaret ediyor.

Sümen: “Amacımız çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak”

Çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için, Gezici Kütüphane aracıyla talep eden okullara gittiklerini ve burada eğitim gören öğrencilere; kütüphane kuralları, kütüphanenin faydaları ve kütüphane hizmetleri hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi kütüphane görevlisi Sinem Sümen, “Gittiğimiz okullarda çocuklarımıza çocuk kitaplarından, öğretmenlerimize de Kültür Yayınları kitaplarımızdan hediye ediyoruz” dedi. Gezici Kütüphane aracı ile sadece okullara değil bakımevleri, cezaevleri ve kreş gibi kurumlara da gittiklerini ifade eden Sümen, “Gezici kütüphanemizde olan kitaplarımızı okuyanlar, bizim merkez kütüphanemize de gelip diğer kitaplardan alıyorlar. Bunun çocuklarımıza çok katkısı oluyor. Okudukları kitapları, arkadaşlarıyla da paylaşmayı biliyorlar” diye konuştu.

Merkezde olduğu kadar, özellikle merkezden uzak olan ve kütüphane imkanı olmayan kırsal bölgeleri dolaştıklarını ve istenilen her yere gittiklerini sözlerine ekleyen Sümen, “Kütüphane görmeyen, kitap okumayan çocuklarımız var. Onlara kitapları veriyoruz ve çok mutlu oluyorlar. Bizim amacımız, yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Gezici Kütüphanemiz her zaman onların emrindedir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor