Mersin Büyükşehir’in Kentin Yüksek Kesimlerindeki Kar Nöbeti Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nin karla mücadele ekipleri, özellikle yüksek kesimlere yağan yoğun kar nedeniyle yolların kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için aralıksız çalışıyor.

03 Şubat 2022 Perşembe, 09:55
G: 03.02.2022 - 09:57
Mersin Büyükşehir’in Kentin Yüksek Kesimlerindeki Kar Nöbeti Sürüyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son yılların en sert kışının yaşandığı bugünlerde yüksek kesimlere yağan yoğun kar nedeniyle yolların kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için kritik noktalarda çok sayıda iş makinası ve onlarca personelle çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler, tüm ilçelerde aralıksız olarak karla mücadele ediyor.

Karla mücadele ekipleri yolları açık tutuyor

Büyükşehir ekipleri, yaylacıların da kaldığı Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi başta olmak üzere Gömmece-Keşli-Eminlik, Ardıçlı-İnköy-Olukkoyağı, Boztepe-Böğrüeğri-Dorak grup yolları ile Çamalan, Emirler, Çukurbağ Mahalleleri ve daha birçok noktada yolları açarak, mahsur kalan vatandaşların yardımına koşuyor. Tuzlama işlemi de yapan ekipler, Çamlıyayla’da merkez başta olmak üzere Giden, Bağçatağı, Darıpınarı, Sarıkavak, Belçınar, Körmenlik, Kesecik, Sebil, Ulumeres, Sığır yaylası, Fakılar ve daha pek çok noktada kar küreme çalışmaları yürütüyor.

Tarsus Belediyesi ekiplerinin de iş makinası ve personel desteği verdiği karla mücadele çalışmaları kapsamında araçların bakımları ise mobil ekipler tarafından sahada gerçekleştiriliyor.

“Gece-gündüz 24 saat hizmet verdiler”

Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi Muhtarı Tuncay Seyrek, son yılların en çetin kışını geçirdiklerini ifade ederek, “Yer yer bir metreyi geçen karlar oldu. Sağ olsun Vahap Başkanımız, bütün personeliyle buradaydı. Gece-gündüz 24 saat hizmet verdiler. Kendilerinden Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle böyle bir sıkıntıyı atlattık. İnşallah daha güzel olur ilerleyen günlerde” dedi.

“Herkes elini taşın altına koyuyor”

Çamlıyayla merkez Cumayakası Mahallesi Muhtarı Ahmet Yılmaz da “Bildiğiniz üzere bu sene Çamlıyayla müthiş bir kış geçiriyor. Bu kış da tabi ister istemez sıkıntılarımız oluyor. Bu sıkıntılarımızı da gerekli yerlere iletiyoruz. İlettiğimiz zaman da herkes elinden geleni yapıyor, herkes elini taşın altına koyuyor” diye konuştu.

Toroslar halkı karla mücadele çalışmalarından memnun

Mersin’de yoğun kar yağışının en fazla olduğu ilçelerden biri olan Toroslar’da Büyükşehir ekipleri, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor. İlçenin kar yağışı alan her mahallesinde çalışan ekipler, yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir’in kar yağışının başladığı ilk anlardan bu yana yürüttüğü karla mücadele çalışması hem muhtarlardan hem de bölge halkından takdir topluyor.

“Hayvanlarımız telef olacaktı. Geldiler, açtılar yolumuzu”

Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz, hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederken, “Büyükşehir’den, Toroslar’dan, Başkanlardan hiç sıkıntımız yok. Hepsinden memnunuz. Büyükşehir’in sorumluluk alanını Büyükşehir açtı, Toroslar’ın sorumluluk alanını Toroslar açtı. Herkes vazifesini yapıyor, sıkıntı yok” dedi.
Bölge sakinlerinden Fatma Akçakuyu, memnuniyetini “Hem sıyırdılar karı hem de tuzlama çalışması yaptılar. Çok güzel çalışıyorlar. Şu anda bile çalışıyorlar. Alışverişe gidemediğimiz için süt ve ekmek dağıttılar” cümleleriyle ifade etti.

Ahırına giden yolu kapanan mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmazer, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor anında imdadına yetiştiğini belirterek, “Gördüğünüz gibi yoğun bir kar yağdı, afet oldu. Yolumuzu açtırdık. Başkanımız Vahap Seçer’den Allah razı olsun, hizmetlerinden dolayı. Hayvanlarımızın suyu bitmişti, su getiriyoruz. Yemimiz bitti, yem getireceğiz. Hayvanlarımız telef olacaktı. Bir metrenin üzerinde kar var. Büyükşehir’i ben aramadım. Geldiler, burada hayvan var dedim. Öyle olunca hemen geldiler açtılar yolumuzu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti